VENTAGE112 Opublikowano 22 Stycznia 2014 #11 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam całkiem nie dawno moja samica nimbochromis polistigma miała młode w pyszczku nie odławiałem jej młode było widać jak się kręcą w pyszczku nie chciała ich wypuścić .Musiałem wyjechać akwa zajmowała się zona . Po tyg jak wróciłem zerkam a ona dalej wypchana tak myślę nie możliwe ze tak długo to trwa samice odłowiłem co się okazało zrobił jej się wielki miękki guz w pyszczku wyglądało to tak jakby wyszły jej wnętrzności przez pyszczek samica zdechła po 3 dniach .Jeżeli twoja cały czas tak pływa radził bym odłowić i tam zajrzeć wtedy koledzy może coś poradzą .Szkoda żeby się męczyła jak moja
Gość pemergency Opublikowano 22 Stycznia 2014 #12 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam całkiem nie dawno moja samica nimbochromis polistigma miała młode w pyszczku nie odławiałem jej młode było widać jak się kręcą w pyszczku nie chciała ich wypuścić .Musiałem wyjechać akwa zajmowała się zona . Po tyg jak wróciłem zerkam a ona dalej wypchana tak myślę nie możliwe ze tak długo to trwa samice odłowiłem co się okazało zrobił jej się wielki miękki guz w pyszczku wyglądało to tak jakby wyszły jej wnętrzności przez pyszczek samica zdechła po 3 dniach .Jeżeli twoja cały czas tak pływa radził bym odłowić i tam zajrzeć wtedy koledzy może coś poradzą .Szkoda żeby się męczyła jak moja Jak już wspominałem, rybka miała w pyszczku kawałek silikonu. Silikon wyjęty, rybka doszła do siebie po 24h.
Rekomendowane odpowiedzi