Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Rozpoczynam przygodę z Malawi :)Dużo poczytalem, poogladalem Wasze piękne akwaria I potrzebuję rady co do obsady. Kilka słów o akwa.

Narożne 390 litrów typ delta firmy Wromak

Filtracja - JBL e1500 biolog jako mechanik Aquel Uni Filter 750 i chyba dołożę napowietrzanie dla efektu.

Rośliny - 3 anubiasy i 1 nurzaniec

Skały różne czekam na dostawę darmowego czarnego granitu.

Piasek biały kwarcowy firmy retne z alledrogo.

Do startu akwa jeszcze trochę czasu i cały czas myślę o obsadzie. Interesuj mnie takie gatunki:

saulosi

yellow

red red

rdzawy

acei

Aulonocara Calico i Red Rubin

Z wymienionych na pewno będa saulosi, rdzawe i acei. Co doradzicie? Co odrzucić co wybrać. Co sadzicie o tzw. "kontrolowanym przerybieniu" w sumie ani to ani typowo jednogatunkowe akwa mi się nie podoba. Lubię w miarę pokojowe ryby więc sugestie mile widziane :)

Opublikowano

To nie jest taki sam temat. Tylko akwa identyczne. Mnie interesuje co sądzicie o moim wyborze ryb. Co może zostać co odrzucić. Co sądzicie o tzw kontrolowanym przerybieniu.

Opublikowano

Zółty kolor osobiscie lubię :) Może i plastik ale ladne. A doradziłbyś inne aulonocary z pyszczakami, które ,,pozostawiłeś'' ? Jeśli miałbys takie akwa jakie dałbyś proporcje ryb. O przerybieniu milczysz więc chyba poznałem Twoje zdanie dzięki :)

Opublikowano

Kontrolowane przerybienie to "prehistoryczny" ;) sposób hodowli pyszczaków nie propagowany na tym forum (było kolka dyskusji poszukaj). O obsadę do podobnego akwa możesz pytać w wątku zaproponowanym przez meszka, nie ma sensu dublować tematów.

Zamykam

• Dziękuję 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.