Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oby. Trudno jest utrzymać ze sobą podobnie wyglądające pasiaki.

Czyli delikatnie dajesz mi do zrozumienia ,że dojdzie do konfliktu którego finałem będzie śmierć jednego z nich?(Czy chodzi o teraźniejsza obsadę?) Takie przeboje już przerabiałem ale z Callainos , ale żeby podejrzewać o to Saulosi? Liczę ze drugi samiec zajmie rewir po Demasoni na przeciwległej stronie akwarium (pierwszy dzieli rewir z drugim z dominujących samców Demasoni w prawej części akwa). Na takim długim dnie chyba się pogodzą :confused: w sumie jeszcze gdzieś Hongi trzeba wcisnąć- liczę ,że zajmą miejsce po Demasoni i podzielą z Saulosi miejscem, bo pozostałe dwa gatunki to nikczemni oprawcy rządzący niepodzielnie na swoich włościach ... hmm , trudno będzie o kompromis, eh...

Opublikowano

Właśnie te nadzieje,że "ryby jakoś podzielą się miejscem" niestety często się nie sprawdzają i powodują straty w pogłowiu,nawet w jednogatunkowych obsadach. Samce na pewno będą walczyły ze sobą.

Opublikowano

Ja mam odmienne zdanie, swoje trzymam w 50cm wysokości, nie sądzę żeby +/- 5cm. robiło aż taką różnicę, u pyszczaków ważniejsza jest powierzchnia dna i w przypadku Labeo, dostęp do skał (zmniejsza agresję pokarmową). No ale każdy swoje ;) Niech autor się sam zdecyduje.

Opublikowano

A to juz kwestia tego czy jest zalane do pelna czy nie, moje jest do pelna zalane ;) O drobnostki nie bede sie klocil :P Ale ryba mega i tak, najmniejsze z tego co wiem, to thumbi west i samiec naprawde fajnie z nosalem plywa ;)

Opublikowano

Padła ciekawa propozycja Labeotropheus'a , bardzo piękna ryba , kolorystycznie wpadająca w mój gust.Wysokość słupa wody to 43 cm , prawie na full zbiornika. To propozycja do obecnej obsady? Czy jakas redukcja ... np. wspomniane Demasoni ? Raffy: co masz na myśli ,że thumbi west będzie miał w poważaniu inne ryby ?

Ps. Swoją drogą podobna do greshakei. Chyba ,że się mylę :confused: ?