Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Akwarium zalane i w trakcie aranżacji.

Poniżej link do filmiku pokazującego wypływ wody z filtra, pompka 50 wat 40cm gąbki grubości gąbki o średnicy 40cm, a daje całkiem nieźle teoretycznie 6500 litrów / h w praktyce oceniam na 5500 litrów / h. Sam wylot będzie podzielony na dwa miejsca i umieszczony pod lustrem wody.

wypływ wody - YouTube

Opublikowano

dokładnie taka jak z linku poniżej

AQUA NOVA _ POMPA h=4,0 M _ NCM-6500 l/h _ 50W eco (4718279809) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img06.allegroimg.pl/photos/400x300/47/18/27/98/4718279809@@AMEPARAM@@06@@AMEPARAM@@47/18/27/98@@AMEPARAM@@4718279809

-- dołączony post:

Małe sprostowanie, gąbki mam 4 krążki po 5cm różnej gęstości oczek więc 20 cm a nie 40 grubości, ale docelowo dołoże jeszcze dwa krąźki po 5 cm ppi 45.

Filtr zasypany keramzytem teraton 4-8 mm.

• Dziękuję 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie mam narazie czasu na zamieszczenie zdjęć, może w niedziele coś wrzucę, a dzieje się :), Stan rybek ponad 30 szt., filtr pięknie chodzi i zrobiłem światło na diodach cree.

Opublikowano

Poniżej link do filimku jakość kiepska ale coś tam widać, na żywo wszystko wygląda znacznie lepiej.

YouTube

Planuje jeszcze dołożyć 6 anubiasów probić gruzowiska z otaczków oraz dopracować

niektóre elementy tła. x

Filtr działa super narazie nie zaglądałem do niego, zobaczymy po jakim czasie gąbki będą się zaczynały zapychać. W tym momencie ( na filmie tego nie widać ) woda jest kryształ, patrząc od przodu akwarium wydaje się jakby wody nie było :)

Oświetlenie zrobiłem z: profil alumniowy z przepływem wody + solar engine symulator świtu i zmierzchu + zasialcz mean well pcd 25wat 1400 mA + 6 x dioda cree xml biała zimna