Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim mam do was prośbę co byście mi polecili do obsady którą aktualnie mam, a mianowicie Aulonocata baenschi 1+4 , Protomelas taeniolatus 1+4 , i aktualnie na wylocie mam Otopharynx lithobates, Scienochromis fryeri 7sztuk łącznie no i w to miejsce chce wsadzić coś ciekawego i zgodnego z tymi dwoma gatunkami które zostają. Dodam ze wymiany będę robił w połowie stycznia bo wtedy przyjedzie mi tylne tło i będę je montował to od razu bym wsadził ma nowy zbiornik wszystkie rybcie. Liczę na wasze propozycje.

Opublikowano
:) ok już się robi - Akwarium 375l standard, Filtry to dwa kubły jeden to fluval 406 drugi Hanza 303A, zwykle oświetlenie z pokrywy, bardzo drobny żwir wcześniej używany do Xenotilapi, pare otoczaków i tyle. PH 8
Opublikowano

dlatego chce oddać Otopharynx lithobates bo mam 3 samców a nigdzie nie mogę znaleźć samiczek i podobnie jest z Scienochromis fryeri tylko ze tu mam jedną samice i 3 samców.

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam zbiornik 375 litrów i na razie obsadę w składzie: pseudotropheus saulosi (tak mniemam) 3 szt młodzieży oraz pseudotropheus aurora 3 szt młodzieży. Ponoć oba gatunki "łagodne".

Polecilibyście coś jeszcze do tej obsady?