ozim87 Opublikowano 22 Grudnia 2013 #1 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Hej wszystkim mam do was prośbę co byście mi polecili do obsady którą aktualnie mam, a mianowicie Aulonocata baenschi 1+4 , Protomelas taeniolatus 1+4 , i aktualnie na wylocie mam Otopharynx lithobates, Scienochromis fryeri 7sztuk łącznie no i w to miejsce chce wsadzić coś ciekawego i zgodnego z tymi dwoma gatunkami które zostają. Dodam ze wymiany będę robił w połowie stycznia bo wtedy przyjedzie mi tylne tło i będę je montował to od razu bym wsadził ma nowy zbiornik wszystkie rybcie. Liczę na wasze propozycje.
Slawek-meszek Opublikowano 22 Grudnia 2013 #2 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Kolego liczysz na to że my pomożemy. A my liczymy na to że dostarczysz wszystkie potrzebne informacje. Jakiej wielkości masz zbiornik????
ozim87 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor #3 Opublikowano 22 Grudnia 2013 ok już się robi - Akwarium 375l standard, Filtry to dwa kubły jeden to fluval 406 drugi Hanza 303A, zwykle oświetlenie z pokrywy, bardzo drobny żwir wcześniej używany do Xenotilapi, pare otoczaków i tyle. PH 8
krzysiutoja Opublikowano 22 Grudnia 2013 #4 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam i to jest dobra obsada po co chcesz cokolwiek zmieniać ? 375 l tu nie poszalejesz Pozdrawiam
Slawek-meszek Opublikowano 22 Grudnia 2013 #5 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Protomelas nie poszalej w tym zbiorniku. Rośnie trochę duży ale to już zapewne wiesz. Jest to bardzo ruchliwa rybka i potrzebuje miejsca.
ozim87 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor #6 Opublikowano 22 Grudnia 2013 A do Aulonocary co mógł bym dać ciekawego ??
Slawek-meszek Opublikowano 22 Grudnia 2013 #7 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Nie wiem dlaczego pozbywasz się takich ryb jak Otopharynx lithobates, Scienochromis fryeri??. Są to ładniutkie rybki. Może ten wątek Ciebie zaciekawi http://forum.klub-malawi.pl/artykul-wybor-obsady-non-mbuna-akwarium-t21020.html
ozim87 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor #8 Opublikowano 22 Grudnia 2013 dlatego chce oddać Otopharynx lithobates bo mam 3 samców a nigdzie nie mogę znaleźć samiczek i podobnie jest z Scienochromis fryeri tylko ze tu mam jedną samice i 3 samców.
mr_din Opublikowano 24 Grudnia 2013 #9 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Witam wszystkich, Mam zbiornik 375 litrów i na razie obsadę w składzie: pseudotropheus saulosi (tak mniemam) 3 szt młodzieży oraz pseudotropheus aurora 3 szt młodzieży. Ponoć oba gatunki "łagodne". Polecilibyście coś jeszcze do tej obsady?
Perez666 Opublikowano 24 Grudnia 2013 #10 Opublikowano 24 Grudnia 2013 pseudotropheus aurora Masz na myśli Metriaclima aurora? Wyboru jest sporo, wymień gatunki które ci się podobają a wspólnie coś dokooptujemy
Rekomendowane odpowiedzi