Gość Opublikowano 14 Grudnia 2013 #1 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Witam, chciałbym prosić o pomoc w ułożeniu diety dla wyżej wymienionej obsady. Na pokarmach nie zamierzam zbytnio oszczędzać. Mam dostęp do tych firm : OSI , Dainichi. Karmić jestem w stanie 3 razy dziennie. Zdaje sobie sprawe,że podobnych tematów były setki,ale pod identyczną jak moja obsadę nic nie udało mi się znaleźć. Pozdrawiam
Slawek-meszek Opublikowano 14 Grudnia 2013 #2 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zakup sobie Naturefood Premium Cichlid Plant , OSI Cichlid Flakes, Spirulina Osi lub JBL i coś na kolor czy to bedzie NF kolor czy OSI vivid color flakes czy Dainichi to już zależy od Ciebie. Do tego mrożonki kryl, artemia, czarny komar. Możesz też podawać pokarmy New Life Spectrum ostatnio polecany przez malawistów. Dietę oparłbym na 60% mięsa i 40% pokarmów roślinnych 2
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2013 #3 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dzięki za pomoc. Ile razy dziennie podawać i ,które z wymienionych pokarmów ? Mrożonki ile razy w tygodniu ?
Slawek-meszek Opublikowano 14 Grudnia 2013 #4 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dzięki za pomoc. Ile razy dziennie podawać i ,które z wymienionych pokarmów ? Mrożonki ile razy w tygodniu ? Dwa razy dziennie Nf plant, Spirulina Osi Cichlid , artemia Dainichi color , sprulina Osi cichlid flakes, kryl Nf plant, czarny komar Dainchi color , Osi flakes Ostatni dzień zrobiłbym głodówkę
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2013 #5 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dobrze, zrobię to według zaleceń. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam
zdrowy_zab Opublikowano 14 Grudnia 2013 #6 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Ja mam z wyżej wymienionych afre i msobo i karmię 2x dziennie: 4x w tygodniu mięso (2x suchy, 2x mrożonki) i jest ok
Rekomendowane odpowiedzi