Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym was się poradzić co dokupić do obsady którą będę miał już pod koniec grudnia / na początku stycznia , ponieważ kontaktowałem się z Tan - Mal'em i na razie nie mają Labidochromis'a perlmutt'a ( ma być pod koniec miesiąca ) , za to jest Melanochromis joanjohnsonae.Po rybki wybieram się osobiście więc jak tylko się pojawi to jadę ;) W akwa pływa już harem saulosi. Karmię Vividcolor flakes OSI , Spirulina flakes OSI i Premium Chilid Plant-s ;)

[300] Malawi

Opublikowano

Koniecznie musisz wzbogacić żywienie o pokarmy mięsne bo perlmutt i joanjohnsonae celują bardziej w tym kierunku. Polecam Dainichi Ultima Kryll, + żywe, mrożone robale.

Opublikowano

I te dwa tylko dokupić ? I jeszcze jedno ,bo kończy mi się vividcolor flakes i muszę dokupić lub wymienić na jakiś inny. Przeglądałem sklep na którym znalazłem Dainichi Ultima Kryll i przy okazji chciałem dokupić wybarwiający. Dobry będzie ? --> http://www.akwarystyczny24.pl/dainichi-cichlid-color-fx-sinking-250g-small-p-4404.html . I jeszcze widzę że są dwa rodzaje "smal" i "baby" Które zabrać ?

[300] Malawi

Opublikowano

A jakie typowe masz na myśli?

Idzie zima więc mniejsze prawdopodobieństwo że mrożonki będą zepsute (zresztą takie wyczujesz ;)). Ultima kryll to właśnie typowy pokarm dla mięsożerców.

Opublikowano

Ok , to tak zrobię. Zamówię dwa z przeznaczeniem dla mięsożernych ryb z czego jeden będzie zamiennikiem mrożonek ;) Chodzi o to że dostępność w akwarystyce jest na bardzo słabym poziomie i nie wiadomo czy takowe mrożonki będą na miejscu.

[300] Malawi