Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No super to wyszło!! Teraz tylko czekać aż podrosną, Bedzie pięknie. Ile ogólnie masz rybek?

Dziękuję :-)

Na teraz są 24 fische i chyba wiecej nie będzie ale choć żonka jeszcze chce niebieskich :-).

Opublikowano

Piękny zbiorniczek, tło wyszło Ci fantastycznie. Na chwilę obecną nie mam możliwości wrócić do tego hobby ale jak tylko nadejdzie odpowiednia pora to chciałbym mieć taki piękny kawałek Malawi jak Ty.

Pozdrówka

Opublikowano

Piękny zbiornik. Nie planowałeś czasami jakiegoś korzenia np. Red moor? Osobiście mi się bardzo podobają i gdybym miał taki metraż to na pewno bym taki umieścił. Oczywiście jest to kwestia gustu i nie każdemu musi się podobać.

Opublikowano

super projekt, szczególnie podoba mi się kwestia oświetlenia.

Natomiast mam pytanie co do ogrzewania. Możesz coś więcej powiedzieć jak to zrobiłeś? Możesz już ocenić czy takie rozwiązanie zdaje egzamin? Czy kosztowo wychodzi lepiej niż grzałka elektryczna?

Opublikowano
Piękny zbiornik. Nie planowałeś czasami jakiegoś korzenia np. Red moor? Osobiście mi się bardzo podobają i gdybym miał taki metraż to na pewno bym taki umieścił. Oczywiście jest to kwestia gustu i nie każdemu musi się podobać.

Witam

Kwestia korzeni jest odległa jednak nie

wykluczona :-)

-- dołączony post:

super projekt, szczególnie podoba mi się kwestia oświetlenia.

Natomiast mam pytanie co do ogrzewania. Możesz coś więcej powiedzieć jak to zrobiłeś? Możesz już ocenić czy takie rozwiązanie zdaje egzamin? Czy kosztowo wychodzi lepiej niż grzałka elektryczna?

Ogrzewanie jest wykonane za pomocą obiegu cyrkulacji CWU rozcięta pętla i przedłużona . Termolegulator załącza pompe i po klopocie . Co do kosztów ciężko powiedzieć za krótki okres jeszcze nje było pełnego miesiąca .

Postaram się wrzucić jakiś filmik od kotłowni.

-- dołączony post:

Zaplecze techniczne akwarium 720 l - YouTube

Trochę dokumentacji :-)

Opublikowano

czyli rybki mają normalnie podłogówkę :-)

Jest to czymś przykryte, czy bezpośrednio warstwa piasku/żwirku? U mnie chyba by nie przeszło, bo ryby dość mocno kopią.