Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś pojechałem po piasek do kopalni kwarcu w Osiecznicy. Przytachałem 150kg sortowanego , płukanego, suszonego i workowanego białego piachu za 40 zł :-) . Wybór gradacji od pudru przez piasek do żwirku dla każdego coś dobrego. Dobra opcja dla malawistów mieszkających do 100km od kopalni.

Opublikowano

Aranżacja tego wymaga i warunek konieczny postawiony przez moją drugą lepszą połowę:-)

Całość będzie w czarno białałych kolorach od ściany przez ramę po akwarium.

A tak na marginesie to mi też się tak podoba. Żółtawy piach mam pod domem :-)

Opublikowano

Też chciałem dać do swojego akwarium biały piasek ale za namową kolegów zdecydowałem się na ozdobny kreisela i jestem super zadowolony. Po zapaleniu oświetlenia prezentuje się super a i nieczystości na nim nie widać ;)

Opublikowano
Też chciałem dać do swojego akwarium biały piasek ale za namową kolegów zdecydowałem się na ozdobny kreisela i jestem super zadowolony. Po zapaleniu oświetlenia prezentuje się super a i nieczystości na nim nie widać ;)

Na zdjeciu u Ciebie wygląda jak biały kwarc , zobaczymy już taki zostanie. A w miedzy czasie machnołem tlo ala CR65. Wyszło nawer nawet :-) dam fotkę.

Opublikowano

naprawdę super projekt, jak planujesz ogrzać taki zbiornik?

Ja swego czasu kombinowałem z połączeniem z ogrzewaniem c.o. z rur flex 16mm i pompą cwu sterowaną za pomocą sterownika z układu solarnego.

Opublikowano

Na początku chciałem ogrzewanie podłączyć do podłogówki , jednak zrezygnowałem i podłącze do cyrkulacji ciepłej wody użytkowej. Sterownik temperatury będzie załączał pompę od cyrkulacji wody i przez pętlę na dnie akwarium będzie się ogrzewać.

1_20140115_173259.jpg

I muszę powiedzieć że po uruchomieniu działa wyśmienicie.