Skocz do zawartości

240l od A do Z- kuter nogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po krotkiej przerwie. Zastanawiam sie nad kupnem grzalki do mojego akwa 300l. Czytalem wiele pozytywnych oponi na temat grzalki: EHEIM JAGER 150W ? Czy ona bedzie wystarczajaca na moj litraz? w dobrej cenie jest na alle....

EHEIM JAGER 150W GRZAŁKA Z TERMOSTATEM 200-300L (3890991390) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img17.allegroimg.pl/photos/400x300/38/90/99/13/3890991390@@AMEPARAM@@17@@AMEPARAM@@38/90/99/13@@AMEPARAM@@3890991390

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Akwarium w czasie dojrzewania. Obsada juz wybrana ale oczywiscie jeszcze nie zakupiona. Nic sie w tym temacie nie zmienilo. Tak jak postanowilem na poczatku beda to Pseudotropheus Saulosi oraz Labidochromis caeruleus.

Czekajac na dojrzale akwarium zaczynam sie zaopatrywac w pokarmy dla wyzej wymienionych gatunkow. Posiadam juz Spiruline Premium 36% JBL. Teraz zastanawiam sie nad kolejnymi pokarmami, czy jesli do tej spiruliny doloze:

- O.S.I. Cichlid Płatki

- O.S.I. Vivid Color Płatki

- Naturefood Premium Cichlid Plant

+ mrozona artemia i kryll (raz w tygodniu)

W zestawie z tego co wyczytalem mam 2 pokarmy suche miesne (OSI Cichlid i OSI Vivid Color) oraz 2 pokarmy suche roslinne (Spirulina JBL 36% i NF Premium Cichlid Plant).

Bedzie to wystarczajaca liczba pokarmow aby ryby rozwijaly sie zdrowo? Czy moze jeszcze cos dorzucic? Pokarmy ogladam na stronie Malawiana.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Minął miesiąc a fotki akwa brak. Zrób tą fotkę i pokaż co żeś tam wyćwiczył z akwa :)

[300] Malawi

Brak jeszcze pokrywy z odpowiednim swiatlem. A wlasciwie z odpowiednia barwa swiatla. Poki co swiece zwyklymi lampaki o cieplych barwach co daje nienajlepszy efekt, tym bardziej na zdjeciach :)

Opublikowano

Bylem dzisiaj z rana w sklepie "Rybarium" w Łodzi. Niektorzy pewnie kojarza nazwe, głownie jako duzy sklep internetowy. Ale do rzeczy. Bylem dokupic jakis pokarm dla moich rybek. Pan sprzedawca przedstawil mi nowy amerykanski pokarm na rynku firmy Omega One. Podobno bardzo dobry pokarm. Ostatecznie odmowilem i zakupilem Naturefood premium cichlid plant -M, ale mimo to zaciekawila mnie ta informacja.

Wracajac do zakupionego przeze mnie pokarmu: czy granulat Naturefood premium cichlid plant powinno sie namaczac przed podaniem?