Perez666 Opublikowano 23 Listopada 2013 #11 Opublikowano 23 Listopada 2013 Meszek, aulona do Chilumby czy afry?Marny jej żywot...
ari198812 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor #12 Opublikowano 23 Listopada 2013 pozostane na razie przy 3 gatunkach Metriaclima sp. "Zebra Chilumba" (Maison Reef) Cynotilapia afra (Cobue M maingano w jakich ilosciach wpuscic ?
ari1988 Opublikowano 22 Grudnia 2013 #13 Opublikowano 22 Grudnia 2013 caly czas rozwazam różne warianty ale ciekawi mnie, czy czy moge trzymac na przyklad 2 rodzaje aulonocar w jednym zbiorniku np; AULONOCARA LWANDA RED FIN i AULONOCARA JACOBFREIBERGI HONGI YELLOW zachowując przy tym czystość gatunkową? -- dołączony post: zaznaczam czytalem tematy krzyzowek i jestem przeciwny plugawieniu gatunku, ale moze ktos laczyl aulantacary i moze powiedziec cos wiecej moze jakies samice znacznie roznią sie od siebie przez co po polonczeniu dwoch gatunkow nie ma obawy o krzyzowki?
krzysiutoja Opublikowano 22 Grudnia 2013 #14 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam tu nie chodzi o samice , dominujący samiec będzie zapładniał każdą gotową samice , dla niego nie ma znaczenia czy ana jest bura czy szara .Wydaję mi się że na forum była lista które gatunki można trzymać Musiałbyś poszukać na forum
ari1988 Opublikowano 23 Grudnia 2013 #15 Opublikowano 23 Grudnia 2013 no szukalem ale nie natrafilem jeszcze no a przeszukiwac kazdy temat z obsada to troche zajmie
eljot Opublikowano 23 Grudnia 2013 #16 Opublikowano 23 Grudnia 2013 http://www.malawicichlids.dk/html/aulomix.html 1
krzysiutoja Opublikowano 23 Grudnia 2013 #17 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witam miałem aulonocara maylandi i aulonocara stuartgranti mdoka i nie było problemu ale red rubin już się dobrał do samicy stuartgranti ,ja trzymam aulonocary razem jak nie widzę tarła nie wykonuję żadnych ruchów młode nie mają szans przetrwania w zbiorniku ogólnym trzeba tak dobrać obsadę żeby nie było agresji wewnątrz gatunkowej ,Pozdrawiam
ari1988 Opublikowano 5 Lutego 2014 #18 Opublikowano 5 Lutego 2014 Akwarium zalane juz prawie od dwóch tygodni wiec czas zajac sie doborem mieszkanicow ktory okazal sie bardziej problematyczny niz budowa akwarium no ale pare godzin ogladania galeri przy tym sporzadzanie notatek no i w koncu doszedlem do momentu gdzie wiem co chce miec w akwarium a co wy myslicie o takiej obsadzie i w jaki uklad haremow polecacie? 1-AULONOCARA MALERI RED BURGUND lub fire fish wybor padnie na bardziej czerwoną 2- otopharynx lithobates black orange dorsal 3- Placidochromis Phenochilus Mdoka White Lips 4- Labidochromis Caeruleus lub Pseudotropheus acei yellow tail
eljot Opublikowano 5 Lutego 2014 #19 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zdecydowanie Yellow bo po pierwsze ta sama dieta i nie trzeba kombinować, a po drugie rozjaśni zbiornik.
ari1988 Opublikowano 5 Lutego 2014 #20 Opublikowano 5 Lutego 2014 a w jakiej konfiguracji ilosciowej bys to widzial?
Rekomendowane odpowiedzi