Skocz do zawartości

Porada dla laika - naświetlacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a masz jakieś namiary na 6500?

na all dominuje barwa biała ciepła, mnie zależy dodatkowo na małych rozmiarach.

Jak twierdzicie, ze 5500 jest be to jeszcze poszukam w innych miejscach.

edit: mrowa77 a jaka jakość za takie 25zł? nie ma kabla?

Opublikowano

Ja posiadam 6500, i chetnie bym wymienil na 12000 - 14000k , jak ktos by chciał sie zamienic ledem to prosze o PW.

Zeby nie bylo offtopa 10 W jest idealne na 240l pod warunkiem, ze lubicie zaciemnione boki ;)

Opublikowano
Taki znalazłem, 4,2cm, 6500-7000K

Co o nim myślicie? Bo czytam te wasze posty o naświetlaczach od pewnego czasu i sam się nakręciłem ;)

http://allegro.pl/halogen-reflektor-led-10w-lampa-zimna-naswietlacz-i3702777168.html

Na 4 sztuki wersji slim spaliły mi się 3 sztuki. Jeżeli chodzi o wersję "grubą" to na 2 szt spaliła się jedna. Nie polecam - możliwe, ze mam pecha. W nowej bańce postawie na hqi.

Miłego dnia ;)

Opublikowano

Ha. Mi na 2 sztuki spalił y się... 2 sztuki, więc to nie pech tylko kwestia czasu. Polecam moduły Led Samsunga. Swiecą już z 6 miesięcy i nie mam żadnych zastrzeżeń. Lepiej wybarwiają ryby i jakoś bardziej mi podeszły. Do tego symulacja świtu i zmierzchu za pomocą RAMPY - malina :)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam dwie sztuki i świecą do dzisiaj, chociaż słowo " świecą " to za dużo powiedziane.

Piwko, imho najlepszy wybór.Nic się nierówna z HQI :-)

Jeśli zabawa z ledami, to tylko jak SirYaro z cree.

Opublikowano
Taki znalazłem, 4,2cm, 6500-7000K

Co o nim myślicie? Bo czytam te wasze posty o naświetlaczach od pewnego czasu i sam się nakręciłem ;)

http://allegro.pl/halogen-reflektor-led-10w-lampa-zimna-naswietlacz-i3702777168.html

Sorry Yaro , że nie odpisałem ale od wczoraj byłem nie aktywny na forum:rolleyes: ! Dokładnie taki led będzie ok jako naświetlacz do akwarium.

Jeżeli chodzi o palenie się tych naświetlaczy to myślę, że jest to kwestia wkładania ich pod niskie pokrywy( tak wynika tylko i wyłącznie z mojej analizy spalonych naświetlaczy i warunków w jakich pracowały po rozmowach z różnymi użytkownikami ). U mnie jest pokrywa wysoka 25cm i działają jak najbardziej poprawnie.