Slawek-meszek Opublikowano 16 Października 2013 #21 Opublikowano 16 Października 2013 Nawet najlagodniejsze potrzebuja mieć swój rewir Tu akurat się nie zgodzę z Tobą, są pyszczaki które nie potrzebują rewirów np Labidochromis caeruleus czy P. sp acei
stan Opublikowano 16 Października 2013 #22 Opublikowano 16 Października 2013 czy P. sp acei Potwierdzam słowa Meszka ! Ale i tak koledze z tego tematu nie da się Acei polecić bo zwyczajnie jest za duży do jego akwarium.
Slawek-meszek Opublikowano 16 Października 2013 #23 Opublikowano 16 Października 2013 Ale i tak koledze z tego tematu nie da się Acei polecić bo zwyczajnie jest za duży do jego akwarium. Nikt tej ryby nie polecał koledze. Napisałem jakie ryby nie obierają rewirów ot tak po prostu. Kolego Koniu wiem że chciałbyś mieć dużo i kolorowo ale jak wszyscy piszą tu jest to nie możliwe. Ty Nas wysłuchasz a i tak zrobisz co będziesz uważał za stosowne. My po prostu chce abyś uniknął niemiłych niespodzianek. Nie wiem czy było już proponowane Saulosi z C afra red top Likoma lub Cobwe, C afra likoma lub Cobwe i yellow, Membe Deep i Rdzawy, Rdzawy i Yellow
Koniu Opublikowano 16 Października 2013 Autor #24 Opublikowano 16 Października 2013 Będe budował obsadę pod Afra Cobwe Kwestia doboru drugiej. Czytałem, że może być Msobo Magunga czy Demasoni. Chyba, że Likoma podejdzie ?
Slawek-meszek Opublikowano 16 Października 2013 #25 Opublikowano 16 Października 2013 Proszę edytuj swój post i zostaw wszystko co związane z obsadami. A z pytaniem o oświetlenie to do innego działu zapraszam. Pozdrawiam
Bezprym Opublikowano 16 Października 2013 #26 Opublikowano 16 Października 2013 Msobo się do twojego baniaka nie nadaje do niego minimalny baniak to taki o długości 120 cm. Demasoni jest ścisłym Jaroszem więc do afry bym go nie dawał bo byłoby to ze szkodą dla obu gatunków. Myślę że do afry najlepszym towarzyszem byłby yellow ewentualnie może Perlmutt: Pamiętaj że u afry tylko samczyki ładne a samice szarawe, więc na twoim miejscu szukałbym drugiego gatunku z ładnymi samiczkami. Tak na marginesie afra red top likoma bardziej mi się podoba niż Cobue.
Rafal.K2 Opublikowano 16 Października 2013 #27 Opublikowano 16 Października 2013 A ja podtrzymuję swoją propozycję: P. saulosi i C. afra cobwe. P. saulosi - ładny samiec, podobny do Demasoni i bardzo ładne samiczki.
Koniu Opublikowano 19 Października 2013 Autor #28 Opublikowano 19 Października 2013 Ze względu na zaporową cenę mam pytanie. Czy do afry likomy pasuje np. Acei lub Maingano? W 200 litrach:-)
Slawek-meszek Opublikowano 19 Października 2013 #30 Opublikowano 19 Października 2013 Maingano pasuje jak najbardziej. Możesz też do afry dać yellowa, cena tych ryb nie jest zaporowa
Rekomendowane odpowiedzi