DiaMax Opublikowano 7 Października 2013 #1 Opublikowano 7 Października 2013 Witam serdecznie:) szukałam tematu o najładniejszych samiczkach mbuna ale nic nie znalazłam, wiem że msobo magunga ma piękne samice, redy ale co jeszcze? Cytuj
eljot Opublikowano 7 Października 2013 #2 Opublikowano 7 Października 2013 Metriaclima Callainos Labidochromis caeruleus Labidochromis Perlmut Cynotilapia sp. "Hara" Melanochromis interruptus Melanochromis cyaneorhabdos Melanochromis auratus itd Cytuj
marek_z_81 Opublikowano 7 Października 2013 #3 Opublikowano 7 Października 2013 P. Saulosi, M. auratus, P. demasoni, L. yellow, M. maingano, M. lombardoi, M. Maison reef i jeszcze by wymieniał. Nie wszystkie samice są szarobure. Wpisz w wyszukiwarce galerii samica i pooglądaj. Aha, jeżeli kompletujesz obsadę to nie kieruj się jedynie wyglądem samic. Cytuj
harisimi Opublikowano 7 Października 2013 #4 Opublikowano 7 Października 2013 Łatwiejszą drogą byłoby samemu popatrzeć w Galerii bo to subiektywne ale poza wymienionymi dodałbym od siebie jeszcze wiele gatunków szczególnie Melanochromis prawie wszystkie mają bardzo ładne samice. Tropheops również. Crabro tyż i można by tak długo . Cytuj
DiaMax Opublikowano 8 Października 2013 Autor #5 Opublikowano 8 Października 2013 Dziękuję za odpowiedzi:) Ja obsady nie kompletuję bo takową już mam, i w najbliższym czasie nie planuje zmian Cytuj
harisimi Opublikowano 8 Października 2013 #6 Opublikowano 8 Października 2013 A to damska solidarność się obudziła . Wśród Mbuna jest sporo samic, które urodą dorównują samcom zazwyczaj jednak to dominant jest tym najpiękniejszym przez swoją wielkość dłuższe płetwy choć już dyskusyjne jest czy kolorystycznie ( przykładowo msobo Magunga ). Gorzej jest wśród non- Mbuna, tam ładne samice to wyjątek od reguły. Za urodziwe wg mnie można uznac np samice Nimbochromis czy Buccochromis rhoadesi, ładne są tez w wiekszosci samice Placidochromisów. Jednak wydaje mi isę ze akurat u pyszczaków w przeciwieństwie do Homo sapiens to samce można określać płcią piękną Cytuj
Sir_Yaro Opublikowano 8 Października 2013 #7 Opublikowano 8 Października 2013 wg mnie ładne są także samice kadango. Cytuj
eljot Opublikowano 8 Października 2013 #8 Opublikowano 8 Października 2013 wg mnie ładne są także samice kadango. Tylko że to nie mbuna Cytuj
harisimi Opublikowano 8 Października 2013 #9 Opublikowano 8 Października 2013 No wiemy, wiemy, ja też już pojechałem OT . Cytuj
Perez666 Opublikowano 9 Października 2013 #10 Opublikowano 9 Października 2013 Samiczki Melanochromis joanjohnsonae. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi