Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Posiadam dwa filtry kaskadowe FZN-2, ostatniego kupiłem wczoraj.

Podłączam go i trochę się zwiedziłem, że tak słychać silnik, ale mniejsza z tym.

Przepływ w tym drugim jest kiepski ( w porównaniu do drugiego który pracuje dwa lata u mnie , jest nie słyszalny a przepływ jest bardzo dobry ).

Chodzi mi tutaj o przepływ wody, gdy przekręcę filtr na najmniejsze obroty, w tym nowym który chodzi dzień, przepływ na najmniejszych obrotach praktycznie znika, gdzie w drugi filtr który jest już wykorzystany przez system ( kupiłem używkę ) chodzi jak ulał, jego przepływ jest zajebist* w porównaniu do nowego.

Co zrobić z tym fantem ?

Wysyłać na gwarancje to ogólnie kicha bo nie dość, że akwa będzie stało to jeszcze zabulę za wysyłkę i wszystko się wydłuży.

Opublikowano

Gdzie mam się zwrócić o reklamację ?

Do gościa od którego kupiłem ( firma ) czy bezpośrednio do siedziby Aquaela ?

A jeszcze jedno, czyli wszystko będzie opłacone, kurier do mnie przyjedzie po paczkę czy ja muszę zapłacić a oni dopiero mi zwrócą koszta ?

Opublikowano

Możesz tu i tu, ale w firmie gdzie kupowałeś filtr cała procedura będzie trwała dłużej. Ja polecam bezpośrednio u producenta.

Opiszę proces reklamacji do firmy Aquael:

Dzwonisz do DHL (koniecznie ta firma bo Aquael ma z nimi umowę) lub online na stronie zamawiasz kuriera. Do paczki dołączasz dowód zakupu (przyślą ci go spowrotem). Gdy kurier przyjedzie po paczkę podaj mu te dane:

AQUAEL

Janusz Jankiewicz Sp. Z.O.O.

ul. Krasnowolska 50

02-849 Warszawa

Powiesz, że na koszt odbiorcy, nr klienta: 2342605

Wsio

Reklamowałem u nih 2 razy i za każdym razem paczka była u mnie spowrotem po ok 24h. Tyle, że to była lampka (nie wiem czy to jakaś różnica)

Opublikowano

Kurde człowiek nie chce oszczędzać na takich rzeczach a tutaj cios w plecy...

Mogłem kupić spokojnie wewnętrzny, lub nawet jakieś badziew chiński lecz zależało mi na cichej pracy, dlatego też wybrałem znów FZN-2 bo tamto jest igła, ten FZN-2 chodzi tak głośno, że musiałem wyprowadzić się tymczasowo z pokoju, nawet chiński badziew w postaci filtra wew. w pewnym akwarium chodzi ciszej.

No nic, dziś i jutro i tak nic nie załatwię więc zadzwonię do nich w poniedziałek, dopytać się jeszcze co i jak, i czy to w ogóle podchodzi pod gwarancje.

Gdy oddam im filtr i oni dojdą do wniosku, że np. filtr musi się dotrzeć i przestanie tak głośno chodzić i filtr będzie miał lepszy przepływ, to oni mogą mnie np. pozwać o zwrot kosztów ?

Bo mogą pomyśleć, że robie sobie z nich jaja.

Opublikowano

Może spróbuj go jeszcze raz złożyć.

Co to znaczy, że musi się dotrzeć i przestanie głośno chodzić? Kupujesz nowy sprzęt i ma być sprawny od pierwszego włączenia.

Opublikowano
Może spróbuj go jeszcze raz złożyć.

Co to znaczy, że musi się dotrzeć i przestanie głośno chodzić? Kupujesz nowy sprzęt i ma być sprawny od pierwszego włączenia.

Czytając różne tematy, było spomniane, że nowe filtry z początku chodzą głośno, po czym przestają być głośne.

Nie miałem wcześniej takiego przypadku, jedną kaskadę kupowałem używaną a z resztą filtrów nie miałem takiego przypadku.

Ciekawi mnie, czy będzie to podlegało reklamacji.

Opublikowano

Podłącze sie do tematu mam filtr zew.fluval 405 ale ma już kilka lat, i sie boje ze kiedyś sie zepsuje! myślę by juz teraz kupić tani zapasowy i czy taki;

Filtr zewnętrzny 1000l/h + wyposazenie+ wkłady (3497035541) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img19.allegroimg.pl/photos/400x300/34/97/03/55/3497035541@@AMEPARAM@@19@@AMEPARAM@@34/97/03/55@@AMEPARAM@@3497035541

wystarczy w moim baniaku 315l głownie ma on być jako biolog.