donk Opublikowano 11 Września 2013 #1 Opublikowano 11 Września 2013 Witam. Mam pytanko odnośnie karmienia p. Saulosi. Otóż mam 6 sztuk jeszcze nie wybarwionych pyszczaków. Zaopatrzyłem się w takie oto pokarmy: 1. O.S.I Spirulina Flakes 2. O.S.I ViviColor Flakes 3. NF Premium Cichlid Plant-S Możecie mi doradzić w jakich częstotliwościach mam karmić i którymi pokarmami? Jeszcze mam jedno pytanko w akwarium światło pali się od 14 do 22. Jeśli miałbym karmić rano i wieczorem to mogę podawać pokarm przed zapaleniem światła? Pozdrawiam
bajron1984 Opublikowano 16 Września 2013 #2 Opublikowano 16 Września 2013 U mnie światło sie świeci od,7 do 22 i karmie je o 7 rano oraz o 19. A i karmie je tylko pokarmem płatkowym rano daje spiruline forte 38% a wieczorem mix płatkowy.
CoolPhone Opublikowano 16 Września 2013 #3 Opublikowano 16 Września 2013 Przed karmieniem musisz zapalić światło i poczekać chwilę aż ryby się wybudzą. Po ciemku karmienie mija się z celem. Jak podstawę zastosuj NF plant i powiedzmy, że możesz karmić tak: pon rano nf plant wieczorem spirulina Wt rano vivid color wieczorem nf plant Śr rano nf plant wieczorem spirulina Czw rano vivid color wieczorem nf plant Pt rano nf plant wieczorem spirulina So rano vivid color wieczorem nf plant Nd głodówka
donk Opublikowano 16 Września 2013 Autor #4 Opublikowano 16 Września 2013 Jeszcze kupiłem mrożonkę tj. oczlik. Doradźcie jak mam to wkomponować? Czyli 1 karmienie po zapaleniu światła o 14 a 2 wieczorem tak?
CoolPhone Opublikowano 16 Września 2013 #5 Opublikowano 16 Września 2013 Czekaj bo zapomniałem poprosić o uściślenie jednej rzeczy. Co masz na myśli rano przed zapaleniem światła? Pytasz o czas gdy jeszcze jest ciemno, czy o moment w którym w pokoju jest już jasno, a ryby w akwa hulają w najlepsze?
donk Opublikowano 16 Września 2013 Autor #6 Opublikowano 16 Września 2013 Chodzi mi o to czy lepiej karmić kolo 14 jak już włączę światło czy np. o 9 rano gdy jest już w miarę jasno i ryby pływają po baniaku.
nabe Opublikowano 17 Września 2013 #7 Opublikowano 17 Września 2013 Po zapaleniu światła będzie lepiej.Na noc raczej nie powinno się dawać im jeść.Dodatkowo przypominam o częstym karmieniu, młode ryby są wrażliwe na niedożywienie i powinno się je karmić często małymi porcjami.Najwygodniejsza sprawa to karmnik automatyczny, to nie jest jakiś majątek.
Rekomendowane odpowiedzi