Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pojeździłem po znanych mi składach kamienia i niestety nie dostanę serpentynitu w postaci bryłek, tylko w postaci płaskiej a takie mnie nie ratują.

Dwóch sprzedawców mi powiedziało, że nigdy nie miały do czynienia w takiej postaci, wszystko mają w postaci płaskiej.

Z allegro również nie będę kupował bo przepłacać nie będę, tylko dziwi mnie to, że odwiedziłem pięć składów i ani jeden nie miał w takiej postaci jak chce, a ludzie mają w bryłkach.

Jakie kamienie jeszcze by się nadawały, najlepiej aby były dostępne na składach i w postaci bryłek. Bardzo mi się podobają ciemne skały, lecz nie muszą być takie.

Celuję w takie kamole :

http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/35/09/49/77/3509497734_1

To jest akurat serpentynit, lecz takie bryłki chciałbym dostać.

Opublikowano

Otoczaki mnie nie interesują, osobiście nie są w moim stylu.

Wolę bardziej takie postrzępione bryłki, na pewno są inne kamienie które są używane prócz serpentynitu :)

Opublikowano

Carbon jak byś miał w opisie napisane skąd jesteś to może było by łatwiej. Czasem ktoś ma zalegające kamole, ale nie wiedząc że ktoś niedaleko ich szuka nie ujawnia się ;) .

Opublikowano

No proszę Cię... a od kiedy w rzekach są tylko otoczaki ? Górskie rzeki to potężne głazy, kamienie do malawi w sam raz.

Dunajec

pobrana_klatka_16.jpg

Kamienica - http://www.panoramio.com/photo/14664483

Ja u siebie wsadziłem serpentynit bo mi się strasznie spodobał. W samym Krakowie też miałem problem ze znalezieniem go, mieli tylko drobno skruszony. Jechałem specjalnie do Krzeszowic (Filar). Po składach nie jeździj, bo szkoda czasu. Odpal google i dzowń po firmach.

Opublikowano

Ja mam osobiście (z Krzeszowić:)) kamiory stosowane np. przy budowie ogrodzeń, bodajże porfir, można naprawdę wybrać wiiiiiielkie

Opublikowano

Zdecydowałem się na kamole z rzeki.

Pojechałem i przywiozłem w dwóch workach kamole losowo zbierane, umyłem je myjką i wybrałem sobie te które mi najbardziej się podobają a resztę idzie do ogródka.

Do akwa i tak wszystko będzie kładzione na chybił trafił :)