Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Diody są przyklejone do amelinium i nie posiadam do nich żadnych soczewek.

Tak jak pisałem wcześniej od strony led będzie przykręcony panel ze szkła lub plexi.

Opublikowano

Faktycznie tak wygląda na foto. Jednak w rzeczywistości nie widać takiego efektu.

Oczywiście kiedy podkręcę maksymalnie diody royalblue i czerwone to to efekt zaczyna być widoczny.

Opublikowano

Nie patrz eliocie na zdjęcia ! Matryca wyłapie to światełko, w realu tego nie widać. Mam w tej chwili halogeny led 6500K plus 4 moduły led smd blue +regulacja jasności świecenia. I za to pomocą tym modułów ,,oziębiłem" temp.barwową światła. Normalnie tego nie widać ale na fotce od razu widać gdzie są te moduły ;-) .

Opublikowano

To ok. Ja widziałem u siebie efekt zmiany kolorów, gdy ryba wypływała ze światła HQI i wpływała pod naświetlacz LED. Przy samicach reda różnica w zabarwieniu była naprawdę znaczna, przy innych gatunkach już mniej. Potwierdziło się to co kiedyś wyczytałem o problemach z widmem czerwonym w "białych" ledach. Jak po dodaniu czerwonych światło w rzeczywistości ładnie się miesza, to tylko z korzyścią dla wybarwienia ryb (zwłaszcza czerwonawych ;))