firefighter1 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor #11 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Tak OskarFKP, tło wklejone na silikon wewnątrz. Wstępnie kamienie ułożone, lewa strona mroczna z grubą frakcją dna, prawa żwirowa z dominującymi wapieniami. Przy dłuższym użytkowaniu obu typu kamieni (gnejs i wapień) kolor od strony oświetlonej jest zbliżony z prześwitami wapienia od bocznych i dolnych krawędzi dlatego zdecydowałem się połączyć oba typy kamieni zamiast zastosować jednolity. Dodatkowo miał być efekt głębiny z lewej. Dojdzie jeszcze Kryptokoryna przy przejściu do lewej strefy tworząc dodatkową "ganicę". Później w trakcie eksploatacji dołożę jeszcze drobne mniejsze kamienie, ale to już po obserwacji życia i prądu przy dnie - chodzi o laminarny przepływ w kierunku zbierania detrytusu (lewy tylny narożnik jest spływem całkowitym, prawa strona jest wyłącznie wejściem czystej wody). Kilka zdjęć ale bez całkowitego zalania nie jest tak dobra w widoczności układu.
OskarFKP Opublikowano 29 Sierpnia 2013 #12 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Tak OskarFKP, tło wklejone na silikon wewnątrz. Dzięki za odpowiedź. Świetnie to wygląda ! Zobaczę jak moje pcv bedzie wygladało po zamontowaniu jeśli nie będzie zadowalającego efektu spróbuję zrobić tło jak twoje. Gratuluję pomysłu.
firefighter1 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor #13 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Kamienie wyszły tragicznie - to jest przykład jak ma nie być w Malawi. Muszę przytachać nowe kamulce bo z tego nie ma co ułożyć.
OskarFKP Opublikowano 29 Sierpnia 2013 #14 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Kamienie wyszły tragicznie - to jest przykład jak ma nie być w Malawi. Muszę przytachać nowe kamulce bo z tego nie ma co ułożyć. Mnie chodziło o tło że wygłada fajnie co do kamieni jeszcze się nie przygladałem bo ten etap daleko przede mną
JEFFIK Opublikowano 29 Sierpnia 2013 #15 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Świetne pomysłowe tło: tanio i z gracją Jedynie co bym zmienił to ułożenie skałek w formie domków, dla mnie trochę nienaturalnie ale... To Tobie ma się podobać
aarset Opublikowano 29 Sierpnia 2013 #16 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Kamienie wyszły tragicznie - to jest przykład jak ma nie być w Malawi. Muszę przytachać nowe kamulce bo z tego nie ma co ułożyć. Nie ma jak samokrytyka, ale faktycznie trochę Stonehenge;)
Jarosław Woźniak Opublikowano 29 Sierpnia 2013 #17 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Tło jak najbardziej,ale te domki :(...zmień to. Pomyśl nad tym a na pewno zbiornik zyska na super wyglądzie. Śledzę temat....powodzenia.
eljot Opublikowano 29 Sierpnia 2013 #18 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Kamienie wyszły tragicznie - to jest przykład jak ma nie być w Malawi. Niestety muszę się z tobą zgodzić
Rafal.K2 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 #19 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Chyba lepiej wyglądały by same wapienie. Jak się będzie sprawować grubsza frakcja podłoża to wyjdzie w praniu. Co do tła to podzielam zdanie kolegów - bardzo fajnie wygląda.
firefighter1 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor #20 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Kamienie wyjąłem i tym razem wrzuciłem je ponownie - dosłownie, zero układania tylko jak leciało z wora. Wyszedł zgrabny stosik i nie wiem co o tym sądzić. Wywalić czy nie?
Rekomendowane odpowiedzi