tablo888 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 #1 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Witam posiadam takie pokarmy spirulina OSI, NF Premium Cichlid plant-M, spirulina super forte 36% dokupiłem również Hikari Sinking Cichlid Excel. Mam pytanie odnośnie menu. Do tej pory używałem jako pokarm bazowy spiruline OSI rano, NF wieczorem i dwa razy w tygodniu Malawi super forte, oraz gotowany brokuł w niedziele.Poniedziałek głodówka. Mógłby Mi ktoś rozpisać w jaki sposób karmić rybki ww pokarmami uwzględniają ten pokarm Hikari. Karmie 2 razy dziennie. Rybki to sztuk 13demasoni i 7hongi. Ten pokarm Hikari namaczać czy nie bo zdania na forum są podzielone?? Pozdrawiam
Slawek-meszek Opublikowano 17 Sierpnia 2013 #2 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Witaj Spiruline OSI i tą 36%forte podawaj przemiennie. Albo wykończ jedną i podawaj później drugą. Pokarm Hikari powinieneś namaczać a dlaczego? ano dlatego że pokarm ten pęcznieje. Rybka taka jak demasoni szybciej sobie poradzi skubiąc po kawałku. A jak połknie beż namaczania to wiesz co się dzieje w brzuchu takiej rybki. Powinieneś zakupić sobie jeszcze pokarm na wybarwienie NF color. Dieta według mnie powinna tak wyglądać Pniedziałek - głodówka jak do tej pory Wtorek rano NF plant wieczorem spirulina OSI Środa rano Hikari , wieczorem spirulina Czwartek rano NF plant, wieczorem spirulina Piątek podałbym kryla mrożonego jedna kostka na cały dzień Sobota Nf plant, Hikari Niedziele -brokuły Jeżeli już skończysz pokarm Hikri to proszę nie kupuj więcej. W zamian za to zakup sobie pokarm roślinny Dainichi Veggie delux. Nie zrażaj się że tego pokarmu jest mało. Zobaczysz sam, że starczy Ci na taki sam okres a nawet dłużej niż pokarm Hikari. A cena około 30zł jest za Dainichi jest równowartością Hikari.
piotrekwro Opublikowano 30 Sierpnia 2013 #3 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Ja nie dosc ze namaczam hikari ok 10/15 min to staram sie go jeszcze ugniatac przed wlaniem do zbiornika, wtedy zaczyna on opadac, inaczej stoi na tafli wody.
Rekomendowane odpowiedzi