Carbon Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor #11 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 No to wstępną obsadę już mam Pseudotropheus saulosi: 1+3 Melanochromis cyaneorhabdos 2+4 Parametry kranówki są odpowiednie ?
harisimi Opublikowano 15 Sierpnia 2013 #12 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 O kranówkę pytaj w dziale woda . Co do obsady to stanowczo za mało saulosi masz duże szanse na wielosamcowość a więc kup 10 młodych i czekaj co wyrośnie docelowo 3+5 lub 2+5 byłoby super. Maingano po pierwsze jednosamcowo a po drugie z minimum 4 samicami a najlepiej 1 na 5. Kup więc 8 młodych maingano.
Carbon Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor #13 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Saulosi bym dostał takie 4cm a co do Maingano to jeszcze się dopytam. Dzięki za rady, tak zrobię.
Carbon Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor #14 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 A więc tak, podzwoniłem po sprzedawcach i mogę dostać bardzo dużo gatunków ryb z malawi < szok > lecz większość to ryby które są po prostu za duże do mojego akwarium. Osobiście myślałem nad takimi układami : 1.) P. Saulosi 3+5 ( podobno dostałbym już dorosłe osobniki ) Rdzawy 2+5 2.) P. Saulosi 3+5 Maingano 1+5 3.) Myślałem również na połączenie trzech gatunków, lecz po przeczytaniu kilkudziesięciu tematów to podobno nie warto.
Bezprym Opublikowano 17 Sierpnia 2013 #15 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 A ja bym spróbował z trzema a nuż się uda. Spróbowałbym z dwoma terytorialnym i jednym nieterytorialnym.
harisimi Opublikowano 17 Sierpnia 2013 #16 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Trzy też wejdą bez problemu ale wtedy musisz mieć mniejsze grupki. Ja do niebiesko żółtego klimatu dałbym coś w innym kolorze nieterytorialnego i nie za dużego.
Rekomendowane odpowiedzi