Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ostatnich postach starałem sie zmienić swoją obsadę ,obecnie posiadam calco ,fire-fish,venestus,jacobfreirbergi i jedynie z innej rodziny red-red .Wcześniej miałem 46 sztuk ,a obecnie 35. Zauważyłem ,że wzrost zwiększył się i myślę ,że wszystko jest w porządku .Moje pytanie jest nastepyjące czy mogę karmić rybki mięsem bo dotychczas karmiłem je spiryluną i innymi roślinnymi pokarmami ,boję się ,że rybki mogą zachorować .Proszę o odpowiedz.

Opublikowano

Nimbochromis karmiony zielskiem? Matko...

Kup mrożonego kryla, lasonogi, artemię i kup pokarmy granulowate zawierające kryl albo owoce morza (np. omega) i zacznij karmić porządnie ryby. Ale zmian nie wprowadzaj naraz, tylko stopniowo wymieszaj.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Bardzo dziękuję za odpowiedz i jeszcze jedno, jakie dawki po przyzwyczajeniu ryb stosować ,kryl rozmrażać i podawać raz dziennie (ile kostek na 35 doraSTAJĄCYCH OSOBNIKÓW) ,granulatem karmić paręrazy dziennie ,a do spiryluny nie wracać?

Opublikowano

Karm z umiarem, obserwuj żeby miały lekko pełne brzuszki. Mrożonki (nie podawaj jednego rodzaju!) rozmrażać przed podaniem. Sprulinę dawaj, przede wszystkim dla red-redów.

• Dziękuję 1
Opublikowano

raz na jaki czas podawać mrożonkę,a jak często granulat w zależności proporcji i czy taki granulat może być ?

Omega One Granulat wybarwiający dla pielęgnic 460g (3390636284) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.@@AMEPARAM@@http://img07.allegroimg.pl/photos/400x300/33/90/63/62/3390636284@@AMEPARAM@@07@@AMEPARAM@@33/90/63/62@@AMEPARAM@@3390636284

Opublikowano

Na wybarwienie polecam Naturefood Premium Color . Jeden z pokarmów z górnej półki.

NATUREFOOD Color Plus M 100g pokarm wybarwiający + (3427000895) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.@@AMEPARAM@@http://img04.allegroimg.pl/photos/400x300/34/27/00/08/3427000895@@AMEPARAM@@04@@AMEPARAM@@34/27/00/08@@AMEPARAM@@3427000895

Opublikowano

Mógłbym bym podawać rybkom np.trzy razy w tygodniu mrożonkę (różnych rodzai ) i granulat wybarwiający ,a codzienie 2-3 razy dziennie podawać granulat z dodatkami krylu i owoców morza na zmianę ze spiryluną czy takie proporcie wystarczą .Proszę o wyrozumiałość i dzienkuję za odp.thx :)

Opublikowano

Mam tylko 4 sztuki venustosów .Chciałem się tylko dowiedzieć w jakich proporciach podawać mrożonkę i ile razy dziennie i jakim granulatem codzienie karmić moje rybki....