Skocz do zawartości

Nowe akwarium - 300l (120x50x50)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mi się podoba, w każdej opcji oświetlenia :) Po glonach widać jak na codzień światło masz ustawione.

Na glony Misiek nie patrz, bo tak jak pisałem w sobotę zmieniłem wystrój. :) Jestem w trakcie prac na nowymi uchwytami na naświetlacze, aby zbiornik był bardziej doświetlony. Z czasem niestety u mnie krucho jest i może to trochę potrwać jeszcze zanim zorganizuję ładną kwaśną blachę i sobie ją dotnę odpowiednio, ale pomysł w głowie już na to mam. :)

Eljot foto nie jest kręcone w żaden sposób. Zdjęcie oddaje dokładnie taki efekt jaki jest widoczny z punktu widzenia obserwatora. Na trzecim zdjęciu naświetlacze są uniesione o jakieś 4 cm wyżej niż stoją normalnie. A efekt zupełnie inny. Tak jak pisałem :) Pracuję nad nowymi mocowaniami.

W tym momencie naświetlacze zamontowane są w sposób następujący (patrz: załącznik) A do zdjęcia numer trzy podniosłem je poprzez postawienie ich na kieliszkach :D Kolejne mocowania będą miały dłuższe nóżki o wysokość kieliszka i liczę na to, że efekt końcowy będzie dużo lepszy.

post-12311-14695717403603_thumb.jpg

Opublikowano

Pewnie nie masz zabudowy od góry żadnej , co światło wali po całym pokoju ? Ja rozwiązałem inaczej ten efekt dwóch źródeł światła. Dałem dodatkowo jeden i zbliżyłem je do siebie prawie że na max są 3 obok siebie , a są schowane pod pokrywą własnej roboty co korona ma 14 cm wysokości. Powiem Ci że dało pożądane działanie , a światło z dwóch zmieniło się na jedno wpadające w wodę.

[300] Malawi

Opublikowano
No i od razu widać że efekt lądującego UFO zniknął ;)

No zniknął :-)

Korony nie mam. Korona będzie dużo później. Narazie czas nie pozwala mi niestety na zabawę z nią. Dokładać kolejnego naświetlacza też nie chcę bo wydaje mi się że jest wystarczająco. Spróbuję z tymi uchwytami i zobaczę jak będzie. Jak efekt mi się nie będzie podobał to wtedy będę czekał aż spali mi się któryś i podmienie na mocniejszy najwyżej :-P