Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałeś odpowiedź to dostałeś więc nie rozumiem dlaczego robisz osobiste wycieczki pod prawdopodobnie moim adresem zamiast się do niej ustosunkować. Nie ja wymyśliłem tę obsadę tylko osoba która miała na pewno z tą rybą styczność. Odsyłam do postu z obsadami z roku 2013. Nikomu nie każe jej ładować do 240 i nie wiem czy sam bym ją tam wsadził zauważyłem tylko że doświadczony bądź co bądź malawista nie widzi przeciwwskazań.

Opublikowano

Robimy teraz OT

Tak masz rację i ustosunkowuje się do Twojej wypowiedzi masz rację. Co do tego wątku to sam osobiście składałem wszystko w jedną całość. Nie odsyłaj mnie wiec do tego. Widzisz o co mi chodziło, jeżeli nie miałeś tej rybki to nie podpieraj się nikogo wypowiedziami. Tylko autor może powiedzieć dlaczego dobrał taką a nie inną obsadę. I zauważ w końcu że to jest moje zdanie gdzie podkreślam to w każdym poście.

Koniec OT.

Opublikowano

Miałem socolofi w akwarium 240 litrowym od oseska do pełnowymiarowych ryb, poleciłem ten układ jeszcze kilku kolegą a w arcie każdemu kto to przeczytał oczywiście nadal będę się różnił ze Sławkiem ( takie nasze prawo ;) ), i rękoma i nogami polecam tą rybę do baniaka 240 lirowego. Inne obsady z ta rybą to przykładowo:

Pseudotropheus socolofi 1 samiec x 4 samice

Melanochromis cyaneorhabdos 1 samiec x 4 samice

Iodotropheus sprengerae 1-3 samce x 5 samic

lub

Pseudotropheus socolofi 1 samiec na 4 samice;

Labidochromis sp. mbamba 1-3 samce na 5 samic;

Melanochromis dialeptos 1 samiec na 5 samic.

i wiele wiele innych.

Lepiej aby był jedynym terytorialistą

Opublikowano

Ilość ryb w baniaku 240 litrowym okrełiłbym jako maksymalną na 16-18 sztuk ale akurat w tym temacie się raczej z Damianem nie zgodzimy raczej nigdy :mrgreen:

Opublikowano

I tu zaczyna się odwieczny problem miedzy nami. Każdy z nas ma inne myślenie ja nie dałbym P socolofi do 120cm,Hari i Perez daliby.Za to ja i kolega Eljot dalibyśmy M callainos do 240L. Jest to odwieczny problem każdy z nas ma inne myślenie. Najgorsze jest to że początkujący ma mętlik w głowie. Ale jak poczyta troszkę nasze forum i inne ciekawe art to sam zdecyduje. Jak to się mówi jak nie spróbuje to się nie dowie.