Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na razie trzymaj te rybki w małym baniaku oszczędnie karm, żeby nie zgromadziły się w nim niebezpieczne azotany i azotyny czy nie daj bóg amoniak.

Mam małe akwa na kotnik - 33l. Poszła woda z kranu (odstała 24h) + eskalarin i rybki przeniesione. Nie włożyłam jeszcze filtra są tylko na napowietrzaczu. Sytuacja od wczoraj. Dziś zauważyłam, że woda mętnieje.

Stan w tym słoiku ryby padną bardzo szybko.

Opublikowano

No tak to jest lipa !!!!! Nie doczytałem z tym słoikiem, że tam jest taki syf, to już lepiej niech pakuje ryby do 112 i lata z wiadrami wody i pilnuje parametrów wody !!

Opublikowano
No tak to jest lipa !!!!! Nie doczytałem z tym słoikiem, że tam jest taki syf, to już lepiej niech pakuje ryby do 112 i lata z wiadrami wody i pilnuje parametrów wody !!

Oj lata się lata, aż ręce rozmakają.

Opublikowano

w "słoiku" zaraz po rozmowie tutaj założyłam filtr i woda znów kryształ. Póki co 2-ga doba i rybki mają się dobrze. Dziś lecę po testy i resztę.

I jeszcze spróbuję skontaktować się z pewnym hodowcą z Torunia - może uda mi się uzyskać wodę z jego akwa.

Dzięki Wam za ten porady - nie byłoby tego gdybym zaczęła od czytania informacji TU zebranych,

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję wszystkim za porady. Winna Wam jestem informację jak to zamieszanie się zakończyło. Otóż uratowała nas woda z innego zbiornika i rybki mają się dobrze. Na szczęście dobrze się to skończyło. Nawet jedna z samic dotrzymała tarło ;-)

Wątek można zamknąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.