Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem w Okazie kilka dni temu, rybek z malawi jest sporo. Zapewne interesują Cię nazwy. Pseudotropheus demasoni ,P Chewere, Socolofi, Otopharynx,Aulonocary,Sciaenochromis,drapieżniki, Protomelas,Placidochromis electra te które pamiętam, a mam słabą pamięć. Zadzwoń zapytaj mają stronę na int. Bywam tam, bo bywają tam ciekawe gatunki.

Opublikowano

hmm okaz. Wg mnie to jest bardzo ciekawy sklep. Dość często tam bywam (łem). Sklep z potencjałem mają dużo ciekawych ryb. Ale niestety w moim odczuciu jakoś takoś jakby poziom systematycznie spada. Kiedyś nawet polecałem jak byłem początkujący moim doświadczonym kolegom. Pojechali z żonami i efekt był słaby (dosłownie żonom nie podobał się zapach). Sklep ma dość przyzwoite ceny na wszelkiego rodzaju akcesoria, pożywienie itp. Jest sporo ryb do pooglądania warto pojechać i obejrzeć.

Ale porównując np do zookarina na matarni (czyściutko, zero glona, zero trupka) fajni sprzedawcy znający się na rzeczy.

Następny w kolejce jest aquapet w gdyni tam ja kupowałem moją obsadę. Właściciel mega fajny, obcykany chętnie dzieli się wiedzą (straszny gaduła jest) zarzekał się kiedyś, że ryby każde sprowadzi.

Ja z mojej strony radziłbym jechać

1. AQUAPET GDYNIA

2.

3. okaz

Jak zobaczysz wszystko to sam zobaczysz o co mi chodzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odradzam zookarina w matrni byłem tam ostatnio po tym jak zobaczyłem wychudzone Nimbochromisy livingstonii w 50l juz tam nie wrócę. Ciekawostką były Labeotropheusy ale nie były wycenione gdy zapytałem o nie chłopaka od akwarysty niewiedział nawet że takie coś ma.

Moja ocena sklepu jeśli chodzi o nasz biotop jest bardzo słaba.

Opublikowano

W zookarinie na matarni zapytałem czy mają skimmery. Gość nawet nie wiedział co to jest. Generalnie bardzo drogo. Unimax500 kosztuje u nich ponad 800zł. Ja kupiłem za 400zł nowy w sklepie w Elblągu.

Okaz jako sklep oceniam bardzo dobrze. Może nie mają tam tak ładnie w zookarina ale wydaje mi się, że wiedza tych ludzi jest o niebo większa a z drugiej strony nie zanotowałem wciskania kitu klientom.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Polecam OKAZ ale gadać o malawi tylko z Rafałem co do zapachu wysłać żony na storczyki do sąsiedniej hali;)

Aquapet znam właściciela zaraził mnie tangą jak pracowaliśmy blisko siebie w Gdańsku. Kompetentny facet zna sie na rzeczy i prawidłowo doradzi wiec także gorąco polecam kiedyś pracował w OKAZIE (dawne dzieje) stracili wartościowego człowieka ale wyszedł na swoje a jak tam jedziecie przygotować sie na dłuższy pobyt gaduła:D

W zookarinie nie wziąłbym niczego chocby dawali i dopłacali

Niedoświadczonych akwarystów rzeczywiscie przyciagnie zookarina czyściutko poustawiane na półeczkach ale to wszytko jakbym miał polecać to wybrałbym sie do aquapeta po ryby reszte przez internet kto ma blisko do OKAZU do walić jak w dym tylko rzeczywiscie poziom spada i ryby już nie te-brak motywacji wyznaczyć zaadania i dodatkowe premie-uwaga do właściciela a sprzedaż wzrośnie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Taki wybor bedzie jeszcze do konca mies, bo juz zlozylem wypowiedzenie ;) czy reszta chlopakow podola utrzymac dzial malawi to sie przekonamy ;)