Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rób tak jak mówi Meszek ja też tak karmiłem i bardzo szybko wybarwiły mi się Msobo Magunga, podaję rano mięso lub mięsne(żywe i/lub mrożone) a wieczorem roślinne.

Opublikowano

a jaka jest różnica jak to podasz odwrotnie? moim zdaniem żadna, daje się często a mało no i raz w tygodniu głodówka, nie ma co dłużej nad tym dumać:-)))

Opublikowano

Pablojogi nie chodzi czy czy rano czy wieczorem. To jest bez różnicy. Ale chodzi o pokarmy mięsne czy wybarwiające dla demasoni, bo nasz autor posiada takowe rybki. Już nie jeden przekonał się że to chyba nie jest to dobry pomysł, jak się podaje inne w większej ilości pokarmy niż roślinne . A później jest płacz i lament co się stało i co się dzieje że przez rok było dobrze tu nagle zgony demasona.

Opublikowano

Bez problemu 3x nf color dla demasoni, placz i lament zaczyna sie przy dodawaniu cyclop ezze i innych silnie wybarwiajacych pokarmach ( w tym mrozonkach)

Opublikowano

Sam karmiłem moje mbuny dwa razy dziennie, jednak przytoczę w tym poście słowa R Pawlaka .,Dorosłe ryby roślinożerne należy karmić nie więcej niż raz dziennie. Pielęgnice w akwarium mogą zjeść więcej pokarmu przez dwie minuty niż przez cały dzień w ich naturalnym środowisku''. Właściwym pokarmem wydaje się spirulina oraz dla urozmaicenia oczliki i drobne skorupiaki.

Widziałem niewłaściwie karmione ryby, są otłuszczone i niewiarygodnie duże.:shock:

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie na allegro znalazłem pokarmy DAINICHI. Jaki kupić najlepiej przy demonkach DAINICHI CICHLID Veggie Deluxe czy może coś innego.

DAINICHI CICHLID Veggie Deluxe Sinking 250g small (3393612898) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.@@AMEPARAM@@http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/33/93/61/28/3393612898@@AMEPARAM@@02@@AMEPARAM@@33/93/61/28@@AMEPARAM@@3393612898

Opublikowano

Moje Demasoni dobrze znoszą dietę, którą im serwuję. Karmię mieszankami 50%x50% suchych pokarmów NF i Dainichi. Wydaje się, że wszystko idzie w dobrą stronę. Pokarm na wybarwienie podaje 3 razy w tygodniu.