Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z powody wysokiej temperatury powietrza podniosla mi sie

temperatura w baniaku do 30 stopni obnizam ja poprzez podmiane wody ok. 5% ale czy mmoge tak robic codziennie?

Opublikowano

Możesz ale dobrze było było dodawać małe dolewki bakterii(jeżeli była by taka konieczność) i napowietrzać baniak dodatkowo ponieważ w raz ze wzrostem temp. wody zmniejsza się ilość tlenu. Warto otworzyć pokrywę od akwarium i zmniejszyć ilość światła które dodatkowo emituję ciepło.

Opublikowano
Możesz ale dobrze było było dodawać małe dolewki bakterii(jeżeli była by taka konieczność) i napowietrzać baniak dodatkowo ponieważ w raz ze wzrostem temp. wody zmniejsza się ilość tlenu. Warto otworzyć pokrywę od akwarium i zmniejszyć ilość światła które dodatkowo emituję ciepło.

Po co bakterie? Hodowcy palet jakoś ich nie leją, a czasem trzymają ryby do 33c. Oczywiście pod warunkiem dojrzałej filtracji biologicznej.

Moje sposoby to:

-mega napowietrzanie wody

-wyłączenie światła

-otwarcie pokrywy

-częste, ale małe podmianki z zimną wodą (dolewane najlepiej węzykiem)

-zmrozona butelka wody

Opublikowano

Chodziło mi o to , że jeżeli będziesz robił 5% podmianki codzienne można(ale niekoniecznie) zachwiać biologią , a nie że temperatura wody ma na to wpływ nigdzie tego nie napisałem.

Opublikowano

U mnie chodzą dwa wiatraczki komputerowe na 5V (z oszczędności podłączone do ładowarki telefonowej. Mam 28 stopni. A lód w zamrażarce robie do drinków na jutro :-D

Swiftkey 4 w Tapatalku 4 na Nexusie 4

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.