Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuję przełamać narastającą hegemonię zwolenników hip-hopu i rapu i przypomnę rewelacyjny, aczkolwiek nie doceniony w Polsce zespół Budgie i jego najsłynniejszy album " Never Turn Your Back on a Friend". Utwór z tej płyty, "Parents" jest dla mnie równoznaczny ze "Stairway to heaven". Pamiętam , że wokalista tego zespołu rywalizował z Plantem o tytuł najlepszego głosu rockowego.

O tym mówię:

Budgie - Parents - YouTube

Opublikowano
To ja jeszcze wrzucę od siebie trochę rocka, część z was może ich kojarzyć z filmu ;-)

"Kostka przeznaczenia" Film i muzyka już kultowa. By film się podobał trzeba czuć klimat tej muzyki.

Opublikowano
"Kostka przeznaczenia" Film i muzyka już kultowa. By film się podobał trzeba czuć klimat tej muzyki.

Film prze kozacki jak i cała muzyka do tego filmu ;) kiedyś miałem ich poprzedni album, równie fajny tyle, że nie pamiętam już tytułu:(

Opublikowano
Spróbuję przełamać narastającą hegemonię zwolenników hip-hopu i rapu i przypomnę rewelacyjny, aczkolwiek nie doceniony w Polsce zespół Budgie i jego najsłynniejszy album " Never Turn Your Back on a Friend". Utwór z tej płyty, "Parents" jest dla mnie równoznaczny ze "Stairway to heaven". Pamiętam , że wokalista tego zespołu rywalizował z Plantem o tytuł najlepszego głosu rockowego.

O tym mówię:

Tak - swego czasu byłem na ich koncercie w poznańskiej Arenie.

A tu, na dokładkę, cover "Stairway to heaven", który powalił samych Mistrzów:

Ann & Nancy Wilson (Heart) Stairway To Heaven Live HD - YouTube

• Dziękuję 1
Opublikowano

Aleście tu nawrzucali tej muzyki :P ja linków szukać nie będę, napiszę tylko, że praktycznie wszystkiego po trochu z tego, co się tu znalazło słucham (no może prawie wszystkiego ;) ) wychowywałem się na (kolejność przypadkowa) Pink Floyd, Led Zeppelin, Iron Maiden, U2, Metallica, Queen, TSA, Red Hot Chilli Peppers, Scorpions i jeszcze kilku polskich klasyków rocka, potem przyszedł czas buntu :D polski rap przeplatany The Billem, Sedesem, Defektem Muzgó, Tenacious D, SOAD, Rammstein, Limp Bizkit i takie tam... Kilka lat temu do mojej listy dołączyły mocniejsze folck rockowe brzmienia jak Korpiklaani, czy Svartsot. No i tak to u mnie wygląda ;)