Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 2.07.2020 o 01:00, Bartek_De napisał:

Żałuj, że nie urodziłeś się troszkę szybciej;) te wszystkie kapele powstawały za czasów mojej młodości:D Lata 80' i pierwszą połowę 90' najlepiej wspominam🤘

@Mróz, @Bartek_De, @przemo-hdawajcie 10 płyt, które kształtowały wasz muzyczny gust.

Cannibal Corpse - Bleedeng

Sepultura- Chaos AD i Roots

Paradise Lost - Icon i  Draconian Times 

Samael - Ceremony of Oposites

Obituary - World Demise

Morbid Angel - Domination 

Immolation-Here in After 

My Dying Bride - płyty z lat 90-tych

Tiamt - Wildhoney

I jeszcze kilka innych... 😉 

Zaczynałem od Queen, Brayan Adams, Roxette itp i to ewulowało. Po zakupie oryginalnej kasety za 56 tys zł Sepultura Chaos AD już został metal i jego odpowiedniki. W połowie lat 90- tych byłem w totalnej szufladzie, nic nie wchodziło prócz Death metalu. Pod koniec lat 90-tych wszedł jeszcze black metal, Machin Head, Pro Pain, Fear Factoryale to może na rok. Po 2000 roku, praktycznie nic nie odkryłem co by mnie zachwyciło. Nawet te kapele na których kształtowałem gust nie zachwyciły mnie nowymi wydawnictwami. No może Immolation, oni trzymają fason do tej pory, nie eksperymentują.

Jakoś nigdy nie mogłem się przekonać do klasyków, Metalliki, Megadeath, Deep Purple, Black Sabbath. Najczęściej brakowało mi growlingu. 

Uważam, że czas lat 80 i 90 to była złota era, wtedy trzeba było kombinować by kupić kasety czy płyty, teraz to głównie streeming, a taka łatwość dostępu nie ma takiego klimatu. 

• Lubię to 3
Opublikowano (edytowane)

Moja dycha z młodzieńczych lat, kolejność przypadkowa :)

Metallica - Master of puppets - pierwsza oryginalna kaseta jaką kupiłem :)

Metallica - Ride the lighting

Kat - Oddech Wymarłych Światów

Turbo - Kawaleria Szatana,

Tiamat - Wildhoney

Life of Agony - River runs red,

Pantera -  Reinventing the steel,

Judas Priest - Painkiller,

Mercyful Fate - Mellisa

Anathema- The silent enigma

Często do nich wracam :)

Edytowane przez darianus
  • Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Mortis napisał:

@Mróz, @Bartek_De, @przemo-hdawajcie 10 płyt, które kształtowały wasz muzyczny gust.

Metallica - od Kill'em All do Czarnej, ale zdecydowanie mój gust ukształtowały dwie: Master Of Puppets i ...And Justice For All

Slayer - podobnie jw, ale w szczególności South Of Heaven i Seasons In The Abyss

Anthrax - Among The Living

Megadeth - Rust In Peace i Countdown To Extinction

Pantera - wszystkie płyty, zwłaszcza: Cowboys From Hell i Vulgar Display Of Power

Sepultura - Arise i Beneath The Remains

Death - wszystkie płyty, zwłaszcza: Leprosy i Spiritual Healing

Six Feet Under - Warpath

Exodus - Bonded By Blood i Tempo Of The Damned

Testament - Souls Of Black

Dwie ostatnie kapele do dziś wydają świetne płyty i ciężko się zdecydować:P

🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘

I jeszcze zapomniałem o jednym. Piszesz Karolu, że po 2000 roku w Twoim przypadku jest susza. W moim podobnie, ale w okolicach 2010 roku odkryłem świetną, według mnie, Grecką kapelę, która gra thrash w starym stylu. Nagrali kilka świetnych płyt, polecam.

Edytowane przez Bartek_De
  • Lubię to 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bartek_De napisał:

Metallica - od Kill'em All do Czarnej, ale zdecydowanie mój gust ukształtowały dwie: Master Of Puppets i ...And Justice For All

Slayer - podobnie jw, ale w szczególności South Of Heaven i Seasons In The Abyss

Anthrax - Among The Living

Megadeth - Rust In Peace i Countdown To Extinction

Pantera - wszystkie płyty, zwłaszcza: Cowboys From Hell i Vulgar Display Of Power

Sepultura - Arise i Beneath The Remains

Death - wszystkie płyty, zwłaszcza: Leprosy i Spiritual Healing

Six Feet Under - Warpath

Exodus - Bonded By Blood i Tempo Of The Damned

Testament - Souls Of Black

Dwie ostatnie kapele do dziś wydają świetne płyty i ciężko się zdecydować:P

🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘

I jeszcze zapomniałem o jednym. Piszesz Karolu, że po 2000 roku w Twoim przypadku jest susza. W moim podobnie, ale w okolicach 2010 roku odkryłem świetną, według mnie, Grecką kapelę, która gra thrasz w starym stylu. Nagrali kilka świetnych płyt, polecam.

To ja od Ciebie ze dwa lata młodszy jestem 😉 Supultury płyty słuchałem, które wymieniłeś ale mi do gustu nie przypadły, Slayer bardzo długo do niego się przekonywałem, po wydaniu Divine Intervation i podojsciu do niej kilkanaście razy zacząłem łapać Slayera, u mnie kultowy Sex Feet Under to płyta Hunted, Death, Chuck cholernie technicznie tam grał, lubię, ale nie jest to coś co mnie na kolana powala. Płyty Indyvidual.... , Human i Symbolic te mi najbardziej leżą. 

Edytowane przez Mortis
  • Lubię to 1
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.