Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No to ja przebiję :-)

Jak sobie policzyłem ile by miał zbiornik który chciałbym z przyszłego pokoju to mi wyszło 32.000 litrów :-P

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Jak się rozszczelni to małe tsunami gwarantowane.... hi hi

A tak apropo dużych zbiorników co prawda nie malawi ale

Opublikowano

Też mam 300L, od ok roku i miało to być największe akwarium jakie postawię. Ale już myślę, że 150x60 było by lepsze... :D, nie dość że to "straszna choroba" to jest zaraźliwa i postępująca...

Opublikowano

Od trzech miesięcy mam 500l, a już szukam projektu mojego bloku, bo będę chciał stawiać 1300+ i dręczy mnie pytanie - czy wytrzyma strop przy ścianie nośnej :-) !!!!

Opublikowano

Ehh wcale się wam nie dziwię, u mnie jest zbiornik 420l który stoi od dwóch miechów a już wydaje się jakiś taki mały:( . Co będzie dalej tego jeszcze nie wiem. Moja druga połówka już na taki baniak krzywo patrzyła. Mam nadzieję, że kiedyś da się namówić na troszkę większy 220x60x50:cool:

Opublikowano
Od trzech miesięcy mam 500l, a już szukam projektu mojego bloku, bo będę chciał stawiać 1300+ i dręczy mnie pytanie - czy wytrzyma strop przy ścianie nośnej :-) !!!!

Nie stawiaj, nie wytrzyma !

Mój blok runął jak postawiłem 1536L na 4 piętrze ;)

Opublikowano

Już analizowałem twoje dzieło(kilka for prześledziłem), ale Ty Perez mieszkasz w starym budownictwie ,a stropy były inaczej robione (czyt. wytrzymalsze obliczone dla normy 400kg/m2). Dzisiejsze normy to kuźwa 150kg/m2 i bóg jeden wie jak liczył projektant strop w moim bloku.

Opublikowano

Zaczynałem od 112l, później wpadło w ręce 120l i 420l które stoją do dzisiaj. W planach 1920L (320x100x60). Ale to już jak się przeprowadzę ;)

Staś śmiało stawiaj, taki naparstek to jest nic ;) Ludzie mają większe w wieżowcach z wielkiej płyty budowanych w latach 70-tych ;). Tylko nie mów nic sąsiadom a szkło wnoś nocą :P

Dzisiejsze normy to kuźwa 150kg/m2 i bóg jeden wie jak liczył projektant strop w moim bloku.

Zaproś 15-20 osób na imprezę do siebie i postaw pod ścianą, łatwo sprawdzisz...

PS. kiedy impreza? :D

Opublikowano

Witam, mnie też owładnęła ta choroba. Piszecie że zaczynaliście od 100,200,300 litrów, a teraz wam te zbiorniki wydają małe. U mnie na początek stanęło 650l i aż strach pomyśleć co będzie dalej....:)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.