Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie z tym jest różnie.. niektórzy sadza, ze wodzien zyje w kwasnych srodowiskach i nie słuzy pyszczakom w ukladzie pokarmowym... tez dawałem i skonczylo sie, komar tez pewnie podobnie (najwiecej tam gdzie zbutwiale liscie sa na dnie akwenow). Ale kazdy ma swoja szkole :D

Opublikowano
Właśnie z tym jest różnie.. niektórzy sadza, ze wodzien zyje w kwasnych srodowiskach i nie słuzy pyszczakom w ukladzie pokarmowym... tez dawałem i skonczylo sie, komar tez pewnie podobnie (najwiecej tam gdzie zbutwiale liscie sa na dnie akwenow)
Już nie raz o tym pisałem że, widzienia znajdziesz praktycznie w każdych słodkich wodach (również w malawi :)), nawet mierzyłem ph wody w worku w którym sprzedawany jest żywy i wyszło między 7,2 i 7,4. Co do czarnej larwy, to z tego co wyczytałem żyje w czystych wodach w przeciwieństwie do ochotki. Idąc tym tokiem rozumowania to kryl i artemia żyją w słonej wodzie ;)

---------------------------

Doprecyzuję, ochotka grzebie w mule, nie koniecznie w brudnej wodzie :) na marginesie też występuje w "naszym' jeziorze.

Opublikowano

Jednak najlepszym rozwiazaniem jezeli juz musi byc mrozonka w menu to 2x w tyg.cyklop.

P.s 1 tym malawi mix jak czesto karmiles?

P.s 2 taka jedna kostke podawalem na 8 doroslych mbuniakow.

P.s 3 malawi mix to taka bajaderka w dodatku brudzi wode.

Opublikowano
Jednak najlepszym rozwiazaniem jezeli juz musi byc mrozonka w menu to 2x w tyg.cyklop.

P.s 1 tym malawi mix jak czesto karmiles?

P.s 2 taka jedna kostke podawalem na 8 doroslych mbuniakow.

P.s 3 malawi mix to taka bajaderka w dodatku brudzi wode.

Raz tygodniowo pół kostki na 14 sztuk . Brudzi wode to fakt . Postaram się kupić coś lepszego.