Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a co zrobisz z tymi maluchami potem ? Ja bym ja zostawił w zbiorniku, co ma być to będzie. Prawdę mówiąc zastanawiam się co wszyscy robicie z młodym narybkiem ?

Opublikowano
Widziałem właśnie takie wypowiedzi , jak i to że samica która inkubuje jest wysoko w hierarchi

ustawiona i nie ma z tym problemu;)

[102] Malawi

Widzisz, ja nie słyszałem. Natomiast to o czym pisałem wyżej wiem z doświadczenia. Oczywiście zrobisz jak zechcesz, ale darowałbym samicy, to jej pierwsza inkubacja.

Opublikowano
Widzisz, ja nie słyszałem. Natomiast to o czym pisałem wyżej wiem z doświadczenia. Oczywiście zrobisz jak zechcesz, ale darowałbym samicy, to jej pierwsza inkubacja.

Chcę zrobić tak by było dobrze , wcześniej już też było wspomniane przez marek_z_81 że pierwsza inkubacja może nie dojść do skutku.Mam 3 takie samiczki i myślałem nad jedną by ją wsadzić do kotnika i zobaczyć , ale to nie jest jeszcze nic pewnego.Może po prostu zostawić je tak jak są i czas pokaże ;)

[102] Malawi

Opublikowano

Zdarza się,że wszystko odbywa się w ramach tej samej operacji - samica wypluwa młode do siaty i po kłopocie. Oczywiście "ciąża" musi być donoszona.