Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
I średnio się nadaje do tego baniaka, imho za mały dla tej ryby.

Dobrze że Twoim zdaniem.

Od jakiegoś czasu jest to rybcia polecana właśnie do tego akwarium. I zobacz ile właśnie jest zbiorników z tą rybką.

Ja osobiście uważam że da sobie spokojnie radę.

Opublikowano

Czyli reasumując

- Pseudotropheus Saulosi

- Cynotilapia Afra Pulpican

- Melanochromis Maigano

Jaką ilość wpuścić na początek??

Opublikowano

Kup po 8-10szt.Później redukcja

Dobrze że Twoim zdaniem.

Od jakiegoś czasu jest to rybcia polecana właśnie do tego akwarium. I zobacz ile właśnie jest zbiorników z tą rybką.

Ja osobiście uważam że da sobie spokojnie radę.

A reda nie polecasz do takich akwa, a ryby są podobne wielkościowo a agresja callainosa o wiele większa.Miałem tę rybę i wiem na co ją stać.

A że ktoś ją ma w 120cm w ogóle do mnie nie przemawia, ludzie w 112l trzymają Nimbochromisy...

• Dziękuję 1
Opublikowano

I znowu mamy sprzeczność ;) Ja miałem callainosa w 120 cm i dalej uważam że jak najbardziej się nadaje. Obecnie mam reda w 150 cm i uważam, że do 120 bym go nie wpuścił, agresja mniejsza ale ryba znacznie masywniejsza i większa od callainosa.

Opublikowano

Jak już wielokrotnie dyskutowaliśmy na temat tej ryby, mamy odmienne zdania.Ja callainosa miałem w 150cm i w 120 absolutnie jej nie widzę.Jak potrafiła zająć większą cześć 450l to co by się działo w mniejszym baniaku.

Wszystko było powiedziane w innych wątkach, więc nie będę się już powtarzał ;)

Opublikowano
Wszystko było powiedziane w innych wątkach, więc nie będę się już powtarzał
Ja również a miałem tą rybę dłużej ;)

Ryba agresywna podobnie jak demon wewnątrzgatunkowo, inne ryby ma w duuużym poważaniu (byle nie były niebieskie ;)).

Opublikowano
A reda nie polecasz do takich akwa, a ryby są podobne wielkościowo a agresja callainosa o wiele większa

Red red ogólnie jest uważany za większą rybę a o calainosie wszędzie pisze że osiąga mniejsze wymiary. Co do agresywności może i zgodzę się z Tobą ale sam dobrze wiesz że to tylko zależy od osobnika.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko, co powiecie jak by tak zamienić któryś gatunek na Labidochromis Caeruleus. Nie wiem czemu ale na fotkach te zółte ryby są piękne i tak się zastanawiam czy czasem nie zmienić.

Opublikowano

Jak już zmieniać to zamiast saulosi czyli:

Labidochromis Caeruleus

Cynotilapia Afra Pulpican

Melanochromis Maigano

I taka opcja IMHO najlepsza.