jola3572 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 #1 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Labidochromis sp. hongi Labidochromis caeruleus cynotilapia afra cobue Czy te gatunki mogą być razem w jednym akwa
Slawek-meszek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 #2 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Tak naprawdę to L hongi nie pasują żywieniowo do pozostałych Proszę napisz do jakiego zbiornika ma być ta obsada?
jola3572 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor #3 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 dzięki ogromne za pomoc,zostanę przy 2 następnych -- 240 litrów -- przechodzimy z mężem z roślinnego akwa na malawi
Slawek-meszek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 #4 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ależ proszę:-) Możesz dołożyć do tych dwóch gatunków jeszcze M. maingano. Będzie ładnie i kolorowo w układach 1+3/4
jola3572 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor #5 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 tylko czytałam że na początek jak chcę młode ryby to powinno być przerybione akwa
Slawek-meszek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 #6 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Może nie do końca przerybienie ale na pewno kupuje się więcej ryb. Żeby później mieć z czego stworzyć docelową obsadę. Na początek powinnaś zakupić po 10szt i czekać co się wyklaruje. Jakie potworzą się układy. A później czas na redukcję
jola3572 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor #7 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 dzięki za pomoc. Chciałam wstawić zdjęcie akwa ale coś nie chce mi przyjąć Już jest -- jeszcze nie ma wody i anubiasa,jutro zalewamamy,teraz jeszcze silikon schnie bo skały były klejone
Post_Mortem Opublikowano 26 Kwietnia 2013 #8 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 jeszcze nie ma wody i anubiasa,jutro zalewamamy,teraz jeszcze silikon schnie bo skały były klejone Przyznam szczerze, że skał jakoś nie widzę ;-) Chyba, że chcesz zostawić dużo przestrzeni do pływania L. caeruleus. Trochę OT, ale poczytaj jeszcze na temat filtracji mechanicznej w dziale "Osprzęt do akwarium" bo nie widzę na wyposażeniu głowicy cyrkulującej
jola3572 Opublikowano 5 Maja 2013 Autor #9 Opublikowano 5 Maja 2013 a co sądzicie o tym zestawieniu Labidochromis Caeruleus - Yellow Pseudotropheus Elongatus Mphanga 240l -- dodam ,że szukałam na internecie i zdania są podzielone
eljot Opublikowano 5 Maja 2013 #10 Opublikowano 5 Maja 2013 Dietę da się pogodzić bo mphanga to peryfitonożerca + plankton, z pewnością lepsza opcja niż pierwsza o którą pytałaś.
Rekomendowane odpowiedzi