Skocz do zawartości

NURZANIEC - Problem z pyszczakami !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ale test KH i PH masz ... więc robisz oba ściągasz z netu tabelę z co2 i widzisz ile masz .
Hari ale jak kh sztucznie podnoszone sodą to pomiar tego parametru jest .......dziwny a co za tym idzie wartość z tabeli szlag trafił :)

Ja swoje zielsko zasilałem delikatnie żelazem (w późniejszym okresie) no i świeciły max dwie świetlówki 30W.

----------------

Patrząc na parametry kh w kranówie 6-7 i ph w akwa. 7,8-8 to mam wg. tabeli naturalny poziom CO2.

Opublikowano

Jeśli regularnie się to robi a nie tylko startowo to faktycznie podobnie jak przy używaniu kationitów co2 będzie zakłamane. Jeśli tylko startowo i doraźnie to po ustabilizowaniu parametrów ( KH zjedzie poniżej GH ) można mierzyć.

Opublikowano

Ale gdzie ja pisałem cokolwiek o sodzie? To chyba nie do mnie? Mi leci z wodociągów kranowit idealny do malawi. Nic z nim nie robię.

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Obecnie mam 240L oświetlone jedną świetlówką 25watową - nurzaniec rośnie jak wściekły przy roślinożernej mbunie, młode pędy widzę ze są zjadane ale odbijają jakoś i tworzy się pomału spora kępa i zarasta kolejne luki między kamieniami :D