Skocz do zawartości

Spotkanie na Mazurach:-))

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorki kolego, że się wtrącę, ale jako ktoś kto z raz już coś takiego robił, podpowiem ci, że nie dawaj miliona opcji bo zdań nie zbierzesz do kolejnych wakacji. Masz już opinię kogoś, że był w Kre.... coś tam i bez dalszych roztrząsań powinieneś się na tym, skupić.

Na takim spotkaniu najważniejsze jest aby cena od osoby była w możliwie jak najniższej cenie, aby było miejsce gdzie posiedzieć przy ognisku czy grillu i w spokoju napić się jednego, albo dwóch piwek.

Warunki bytowe w ośrodku są mniej ważne, oczywiście nie może być to obora, ale jak jest prysznic, czysta pościel i higieniczne warunki do spania to juz 99% sukcesu. Nikt na takie spotkanie nie jedzie jak do Mariotu.

Ze strony organizacyjnej zorientuj, się co do wszystkich kosztów, często ośrodki do noclegu dodają koszty, za użycie wody, prądu, doliczają parking (sam coś się o tym teraz przekonałem jak doliczyli nam media i wyniosły one 50% ceny noclegu).

Kolejną ważną rzeczą jest to, że przez dwa dni nie da się tylko siedzieć przy ognisku, pomyśl o tym, czy jest gdzie zrobić sobie jedzenie, (śniadanie i obiad) kolacje zazwyczaj to ognisko lub grill. Musisz pomyśleć gdzie klubowicze, będą mogli zjeść coś, czy na miejscu, czy jest w ośrodku stołówka, jak tak to ile kosztują posiłki, czy trzeba będzie szukać jakieś restauracji. Czerwiec to termin, który zbliża ci się nieubłaganie a uwierz, że czas mija szybko.

Wybór ośrodka i zarezerwowanie go to najmniejszy problem.

Opublikowano

Dziękuję za dobre rady oczywiście wszystkiego się dowiem i skupimy się na Kretowinach miejsce i organizacja do ogarnięcia, również Ciebie zapraszam gdybyś planował przyjazd w tym czasie na Mazury.

Opublikowano

http://www.eholiday.pl/noclegi-vn1956-ocena.html

czy to ten ośrodek?

czego bym się obawiał, to to, że nie wiem czy jest tam miejsce na ognicho (wkoło pełno lasu), warto dowiedzieć się czy klubowicze, mieli by gdzie się rozgościć, nie przeszkadzając innym, czy jest coś takiego jak cisza nocna - raczej nie chciał byś aby o 22.00 przyszedł gospodarz obiektu i "grzecznie" poprosił o zakończenie imprezy, bo inni goście się skarżą że nie mogą spać.

Warto jest osobiście przed wyjazdem zlustrować dany obiekt, pod względem przydatności do spotkania.

Opublikowano
http://www.stanicawodna.mazury.pl/index.php?id=102 Pablo polecam ten ośrodek, byłem dobrze się bawiłem, jest fajne wydzielone miejsce na ognisko lub grila z miejscem do siedzenia w koło ognia, do tego "klubokawiarnia z gorącymi posiłkami i browarem, jest kawałek do cywilizacji ale to nie problem jeśli się przyjedzie samochodem. Chciałem wysłać ci to na pw ale masz zablokowane
Opublikowano

Maciek chyba z tym samochodem zaszalałeś. Kto po upojnym wieczorku wsiądzie rano do auta? Teraz na obecnym spotkaniu sklep był dosłownie 200m jaki to komfort. A z resztą przecież ktoś może wszystko zorganizować i zakupić.

Opublikowano

Nie wszyscy muszą pić :D żartowałem, ale jak powiedziałem jest stołówka z barem i gorącymi posiłkami domowymi (obiad, kolacja, śniadanie) więc nie trzeba nigdzie jeździć... kilka fotek na pierwszej może nie najlepiej widać ale tak wygląda palenisko...

dsc01312ii.jpg

a i zapomniałem są sanitariaty i natryski więc można się też wykąpać jak się ktoś ubrudzi

a tak domki

dsc01362u.jpg

dsc01361py.jpg

dsc01360y.jpg

dsc01359gm.jpg

Opublikowano

IMHO w porządku to wygląda, kwestia dogadania się z zakupami to dalsza sprawa, ważne by zarezerwować palenisko aby było dostępne dla klubowiczów, bo kicha by była gdyby się okazało, że jest tam parę grup chętnych do grilowania - ale to można dogadać z właścicielem ośrodka przed rezerwacją.

Opublikowano

Ja dalej jestem za Kretowinami.Piękne miejsce.Jest miejsce na ognisko,nie ma żadnej ciszy nocnej.Można się pokąpać,woda kryształ,duże molo.Połowić ryby bo są na prawdę duże i dużo gatunków.Jednym słowem miejsce jak z bajki.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.