Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem i nie wiem jak go ogarnąć

Mam szafkę pod akwarium 160l 100x40x40 zrobiona jest z płyt 18mm tzn górna i dolna płyta są podwójne ze sobą skręcone czyli mają 36mm a boczne tylna i w środku z płyty 18mm.

Wcześniej szafka była na nóżkach ale nie była wykorzystana pod akwarium tylko jako szafka na szpargały. Z racji tego że posiadała nóżki można ją było wyregulować bo nóżki (plastikowe) były regulowane.

Teraz nóżki wykręciłem no bo wszędzie się mówi że dolny blat powinien być bezpośrednio na podłodze.

I teraz mam problem bo się okazuje że podłogę mam nie równą tzn nie chodzi mi już o poziom a o to że jak położę poziomicę i z lewej strony przylega do podłogi to z prawej już mi odstaje od podłogi jakieś 5-8mm.

Co teraz zrobić?

Bo zrywanie paneli i robienie wylewki nie wchodzi w grę :)

Czy normalnie postawić szafkę na nią dać piankę i postawić akwarium i nic się nie będzie działo. Czy zastosować jakieś nóżki do wyregulowania?

Bo obawiam się żeby przez taką nie równość nie pękło mi akwarium

CO RADZICIE? Bardzo proszę o poradę bo jestem w kropce.

Opublikowano

Pęknąć może by nie pękło, ale kiepsko będzie wyglądało takie przechylone. Kup 6 metalowych nóżek z możliwością regulacji i daj pod bocznymi płytami i pod płytą w środku. Moim zdaniem powinno być OK.

Opublikowano
wszędzie się mówi że dolny blat powinien być bezpośrednio na podłodze.

Skąd masz takie wieści :D? Gdybyś miał akwa 1000l to może, pod 100 cm nigdy w życiu.

z prawej już mi odstaje od podłogi jakieś 5-8mm. Co teraz zrobić?

Podłożyć kliny dystansowe - to wypoziomuje szafkę

Bo zrywanie paneli i robienie wylewki nie wchodzi w grę

Gdybyś zerwał panele dla akwa 160l. byłbyś mistrzem świata ;]