harisimi Opublikowano 2 Lipca 2007 #11 Opublikowano 2 Lipca 2007 Jeżeli wybarwiające się samce to jedyne samce tego gatunku w akwa 3 miesiące to maks jesli pływa jeszce tam wybarwony samiec to bardziej rok, jeśli saulosi sa wyraźnie zdomionowane to pół roku .
vertex Opublikowano 2 Lipca 2007 #12 Opublikowano 2 Lipca 2007 Soulosi to moje jedyne rybcie w zbiorniku ... teraz maja jakies 4.5-5.5 cm
harisimi Opublikowano 4 Lipca 2007 #13 Opublikowano 4 Lipca 2007 No to sobie odpowiedziałeś bardziej 3 miesiace .
vertex Opublikowano 4 Lipca 2007 #14 Opublikowano 4 Lipca 2007 Czyli po prostu musze jeszcze poczekac zeby sie nacieszyc ich pelnym pieknem
vertex Opublikowano 10 Lipca 2007 #15 Opublikowano 10 Lipca 2007 a tak jako ciekawostka ... wszystkie znaki na niebie i ziemi podaja ze jedna z moich coralowych samiczek inkubuje ... albo sie napchala piasku i szuka odbiorcy hurtowego dziwne jest dla mnie tylko to ze jakos sciemniala ... cala jest lekko brozowa a nie coralowa ... a byla identyczna jak inne plywaja sobie u mnie od 2 miesiecy i tygodnia (pi razy oko ) ... maja jakies 4.5-5.5 cm ... czy nie za wczesnie na inkubowanie ? licze sie z tym ze pewnie nic z tego nie wyjdzie ... ale zobaczymy
jas73 Opublikowano 10 Lipca 2007 #16 Opublikowano 10 Lipca 2007 a tak jako ciekawostka ... ... dziwne jest dla mnie tylko to ze jakos sciemniala ... cala jest lekko brozowa a nie coralowa ... a byla identyczna jak inne moja samica w czasie inkubacji robi sie biala w czarne pasy to normalne ze samica w czasie inkubacji zmienia ubarwienie plywaja sobie u mnie od 2 miesiecy i tygodnia (pi razy oko ) ... maja jakies 4.5-5.5 cm ... czy nie za wczesnie na inkubowanie ? saulosi dosyc wczesnie zaczynaja licze sie z tym ze pewnie nic z tego nie wyjdzie ... ale zobaczymy mlodym matkom zwykle pierwszy raz trudno jest donosic. nie mniej jednak samice saulosi to bardzo poczciwe matki, dorosle nosza do konca i wypuszczaja dziesiatki maluchow pzdr jas
vertex Opublikowano 13 Lipca 2007 #17 Opublikowano 13 Lipca 2007 A jak kogos interesuje to tu jest link do filmu z mojego akwa Waga pliku ok. 9 MB http://www.krolewna.pl/malawi/pysie.wmv Staralem sie pokazac dominujacego samca, niedominujacego drugiego samca oraz inkubujaca samiczke Zapraszam do obejrzenia !
bartek Opublikowano 13 Lipca 2007 #18 Opublikowano 13 Lipca 2007 plywaja sobie u mnie od 2 miesiecy i tygodnia (pi razy oko ) ... maja jakies 4.5-5.5 cm ... czy nie za wczesnie na inkubowanie ? saulosi dosyc wczesnie zaczynaja ... no wlasnie, u mnie jest identyczna sytuacja, http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?p=11813#11813
Rekomendowane odpowiedzi