Anksunamun Opublikowano 3 Kwietnia 2013 #1 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Proszę o poradę co zostawić z tego mojego "dziwadła" (cała banda w dziale identyfikacja gatunków) :/ Z tego co na chwilę obecną posiadam, podobają mi się red-redy, rdzawe i yellow. No i maingano Tylko nie wiem jak te gatunki razem by koegzystowały i co zrobić żeby uniknąć dalszych nieprzewidzianych krzyżówek... Bardzo podobają mi się też aulonocary (tutaj o tyle lepiej, że nie byłoby problemu z zakupem z pewnego źródła) ale też nie wiem co do nich dobrać żeby nie zostały sterroryzowane. No i obawiam się, że znów by się krzyżowały po swojemu...
eljot Opublikowano 3 Kwietnia 2013 #2 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Z tego co na chwilę obecną posiadam, podobają mi się red-redy, rdzawe i yellow. No i maingano Tylko nie wiem jak te gatunki razem by koegzystowały i co zrobić żeby uniknąć dalszych nieprzewidzianych krzyżówek... I to zostaw, gatunki sprawdzone i nie będzie problemów z krzyżówkami, pod warunkiem że będą prawidłowe układy haremowe. Idzie wiosna więc z zakupem i wysyłką ryb nie powinnaś mieć problemów. Sprawdzone i najbliższe Zakopanego źródło to http://www.malawian.pl/ 1
Anksunamun Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor #3 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 A gdybym chciała aulonocary to oddzielny baniaczek ?
eljot Opublikowano 3 Kwietnia 2013 #4 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 No cóż aulonki lubią "wolną miłość" a z twoim szczęściem do krzyżówek , na ten moment bym sobie odpuścił.
Anksunamun Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor #5 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 O nieeee...wystarczy mi tej wolnej miłości W jakich ilościach dokupić redy, rdzawe i yellow ? Maingano mam 3 dorosłe (dwa samce i jedną samicę) i z pięć młodych, ciężko mi ustalić jakiej płci.
eljot Opublikowano 3 Kwietnia 2013 #6 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Maingano mam 3 dorosłe (dwa samce i jedną samicę) i z pięć młodych, ciężko mi ustalić jakiej płci. A w jakiej ilości/proporcjach masz pozostałe?
Anksunamun Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor #7 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 No to są właśnie te pojedyncze sztuki- jedyne które można bez problemu rozpoznać Oprócz maingano: 1 dorosły samiec red-red 1 dorosły samiec rdzawy 1 dorosła samica yellow Resztę postarałabym się oddać jak najszybciej.
eljot Opublikowano 3 Kwietnia 2013 #8 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Do reda i rdzawego dokup po 4 samice, do yello 3 samice i samca. Może uda się kupić większe sztuki, jeśli nie to weź po 10 maluchów. Pewnie rewolucji w wystroju nie zrobisz więc cześć narybku przetrwa i z czasem będzie ciekawe wielopokoleniowe akwa.
Anksunamun Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor #9 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Yes sir Dziękuję W końcu zacznę tą zgraję ogarniać Jeszcze jedno pytanie tak na szybko znalazłam takie ryby jak: MAYLANDIA ESTHERAE RED RED , Pseudotropheus estherae Red Red oraz METRIACLIMA RED RED. Nie bardzo wiem czy to wspólna nazwa tych, które potrzebuję czy zupełnie coś innego. Trochę różnią się kolorystyką od tego mojego łobuza.
fotowik Opublikowano 3 Kwietnia 2013 #10 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 To ten sam gatunek. Prawidłowa nazwa Metriaclima estherae Red Red.
Rekomendowane odpowiedzi