Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że u Aulonek masz duże szanse na wielosamcowość więc jeśli kupisz ryby młode to chyba lepiej nawet więcej 8-10 szt. Chyba ze rybki są na tyle duże, że już widać płeć to możesz się ograniczyć. Zazwyczaj u sztucznych aulonek płeć widać już w momencie sprzedaży kupił bym więc albo 3 na 5, albo 2 na 4-5

Opublikowano

Spokojnie stada 7 czy 8 sztukowe się zmieszczą ale zapewne samce dominujące w grupach będą starały się wyprzeć rywali więc jeśli ci zostanie jeden samiec Aulonocara to zostaw mu 4 samice i podobnie u yellow.

Opublikowano

Tutaj akurat jestem przeciwny trzymania Aulonek FF w takim zbiorniku.To są ryby nieprzewidywalne i rosną do różnych rozmiarów. A powiem szczerze że nie spotkałem się z osobnikiem który osiąga tylko 12-13cm. A i z agresywnością tej ryby jest różnie mogę obserwować jej zachowanie w znajomego w akwa 180x60x60 i śmiem twierdzić że nie jest to spokojna rybka

Opublikowano

Wzrost ryb tez zależy od warunkow jakie im zapewniasz.W 240l samiec nie powinien przekroczyc 12-13cm tym bardziej ze nie bedzie codziennie dostawal miecha.

Co do tego przyrostu osobiscie nie widzialem wiekszej FF niz 13cm. Czy ktos z hodowcow tej ryby ma osobniki ponad 15 cm?

Opublikowano

Ja widziałem FF około 18cm w hodowlach, ale były też i sztuki nieprzekraczające 12cm. Jestem za tym żeby SPRÓBOWAĆ, ew. później wymienić samca i już :D

Opublikowano
Wzrost ryb tez zależy od warunkow jakie im zapewniasz.W 240l samiec nie powinien przekroczyc 12-13cm tym bardziej ze nie bedzie codziennie dostawal miecha.

Rozumie że miałeś te ryby u siebie i piszesz z własnego doświadczenia.

A jeżeli nie, to po co te Twoje "pewne" stwierdzenia.