Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie, czy ktos ma Malawi bez tła?

Moje akwarium 140x40x35 tak dlugi jamnik znajduje sie w mieszkaniu na murku o wysokosci 1m i szerokosci 36cm.

Mozna go ogladac z dwoch stron, wiec zastanawiam sie czy dawac tło.

:rolleyes:

Opublikowano

Waszku, Waszku.. nieladnie.

Kolego, jezeli akwa ma byc przezierne to wiadomo, ze tla nie moze byc. by zlikwidowac widzenie sie np. z kuchni do salonu, uloz jakas cienka scianke na srodku akwa.

Opublikowano
Waszku, Waszku.. nieladnie.

Kolego, jezeli akwa ma byc przezierne to wiadomo, ze tla nie moze byc. by zlikwidowac widzenie sie np. z kuchni do salonu, uloz jakas cienka scianke na srodku akwa.

Slawku. No ale nie mam racji? Powiemy zeby dal tlo to powie ze nie ładnie jest teraz. Napiszemy zostaw bez tla, to uslyszyny ze moze spróbuje dac tlo. Takie decyzje trzeba samemu podjac. My mozemy pomoc z wyborem ewentualnego tla. Ja nic zlego nje chcialem napisać.

Opublikowano

Jak masz okazję mieć akwa tak że będziesz oglądał je z każdej strony to nie dawaj tła, jak dobrze urządzisz aranżację w nim to będzie git. Ja bym tak zrobił ;) Polataj po sieci na pewno coś fotek znajdziesz i sam ocenisz jak lepiej.

Malawi - 102 l 1+3 saulosi ( w trakcie )

Krabarium - 74 l

- 13.05.2012 - pierwsza wylinka

- 05.11.2012 - druga wylinka

- 19.01.2013 – trzecia wylinka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam inne pytanie odnośnie tła do akwarium. Kupiłam tło strukturalne bardzo cienkie ok 1cm do mojego kotnika, lecz jest ono lekko wygięte na bokach i na górze i po włożeniu odstaje ok 3cm. Nie dość, że wygląda to niestetycznie to na dodatek przez to że boki odstają cały narybek siedzi mi za tłem.

Na stronie napisane jest, że tła przygotowane są z lekkich i wytrzymałych żywic. Czy takie specjalne tworzywo sztuczne można jakoś wyprostować?

W ostateczniści odeślę to tło, ale szkoda, bo tło bardzo mi się podoba.

Opublikowano

Mam 2 pomysły ;)

1. Połóż na tło kilka ciężkich książek (np. encyklopedii) na kilka dni.

2. Możesz spróbować przykleić tło do szyby za pomocą silikonu.

Pzdr.

Opublikowano

Tło odstaje z 3cm, więc by je przykleić silikonem do tylnej szyby akwarium musiałabym je siłą prostować, boję się, że mogłoby wtedy się złamać. Tym bardziej, że jest cienkie.

Ten pierwszy pomysł z książkami wydaje się bezpieczniejszy, więc go wypróbuję.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły jak wyprostować tło strukturalne?

Opublikowano

3. ewentualnie jak już przyzwyczaisz się do tego nieestetycznego wyglądu wygiętego tła, możesz podkleić boki jakąś gąbką by narybek po prostu tam nie wpływał.

Pzdr.