Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że Zbyszek nie chciał być rasistą - antygąbkowcem ;) ... myślę, że został troszkę źle zrozumiany co próbował wytłumaczyć. Bardziej chodziło mu o to, że nie chciałby ciągłych rozmów o 112tce bo to już jest na 7000 sposobów opisane i nie jest twórcze. Zapewne, też bym nie chciał stukać o takich rzeczach. Jednak musimy się z tym pogodzić, że ktoś kogo stać/zmieści mały baniak kupuje mały baniak i jeśli ma te saulosi może mimo wszystko wnieść coś fajnego, rozwinąć się wyrzucić telewizor :grin: i zmieścić te 240 litrów w którym wpuści odłów jakiego jeszcze nikt nie miał pofoci poopisuje i stanie się bardzo wartościowym Klubowiczem. Jeśli nie będzie miał szansy spróbować pogłębić wiedzę i zintegrować się bo zniechęci go wysokość składki czy ostre przejechanie na Forum przez Zakon Malawistów Starszych :mrgreen: to nigdy nie będziemy mieli szansy poznać go bliżej a choćby przez współczucie dla jego pysi warto aby on nas poznał. Oczywiście są ludzie niereformowalni, którzy wiedza lepiej i w baniaku 450 litrowym zmieszczą wszystkie ryby Zbyszka i Pereza ale cóż tego nie da się zmienić ale prawie na pewno tacy ludzie nie wejdą do KM. Każdy z nas chce dobrze i widzimy to na różne sposoby ale nie walczmy ze sobą i nie oburzajmy o byle co.

Opublikowano
myślę, że został troszkę źle zrozumiany co próbował wytłumaczyć. Bardziej chodziło mu o to, że nie chciałby ciągłych rozmów o 112tce bo to już jest na 7000 sposobów opisane i nie jest twórcze.

Myślę, że został dobrze zrozumiany chyba, że źle się określił.

Rozmowy o 112 i gąbkach były i są za darmo nie trzeba czekać aż składka spadnie do 5 dych.

Dla przypomnienia:

zagłosowałem na 70 - 80 to nawet 7 zł na miesiąc nie wychodzi...za 5 dych fala gąbek i 112 nas zaleje...

Może się czepiam, ale ja to odebrałem i widzę, że nie tylko ja, że gąbki i 112-stki w klubie nie są mile widziane.

Opublikowano

Źle to napisałem i źle zostałem odebrany.

Sam zaczynałem w 60l z yellowami( nie ma czym się chwalić,

ale miło to wspominam) o prefiltrze tu się dowiedziałem...

Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam nie tak miało być.

Poprostu uważam, że za często powielane są te same tematy,

ale to nie miejsce na to...

Głosuje na tą kwotę bo boję się, że braknie pieniędzy na

Podstawowe rzeczy dla klubu, ale pewnie mniejsza składka na która głosuje

większość ściągnie więcej klubowoczów. Oby..

Też jestem za promowaniem klubu co zresztą robię

w zaprzyjaznionym sklepie akwarystycznym...

Raz jeszcze przepraszam jeśli kogoś uraziłem.

• Dziękuję 2
Opublikowano
ale pewnie mniejsza składka na która głosuje

większość ściągnie więcej klubowoczów. Oby..

Jestem tego samego zdania. Głosowałem na opcję nr 1 i te 50 zł rocznie jestem w stanie przeznaczyć. Poza tym myślę, że można zrobić coś takiego jak sprzedaż lub licytację przedmiotów lub rybek na utrzymanie forum. Można pomyśleć nad jakimiś gadżetami. Poza tym myślę, że aby zachęcić użytkowników do zostania klubowiczami warto pomyśleć nad częścią serwisu dostępną tylko dla klubowiczów ale wówczas kwota musi być przystępna chciałbym przypomnieć, że wielu użytkowników pewnie jeszcze się uczy i jest na utrzymaniu rodziców. Trzeba pomyśleć czym zachęcić ludzi do wstąpienia do klubu bo sam podpis "klubowicz" to niestety zbyt mało.

Opublikowano
Poza tym myślę, że można zrobić coś takiego jak sprzedaż lub licytację przedmiotów lub rybek na utrzymanie forum.

No niestety nie można. Stowarzyszenie KM jest organizacją Non-Profit.

Można pomyśleć nad jakimiś gadżetami.

To już jest.

Poza tym myślę, że aby zachęcić użytkowników do zostania klubowiczami warto pomyśleć nad częścią serwisu dostępną tylko dla klubowiczów

To też już jest.

Wszystkie Twoje pomysły są dobre, ale ktoś na nie wpadł wcześniej:D

Opublikowano

Chciałem zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz, która wprawdzie nie jest bezpośrednio związana z samą składką, ale sytuacja dotyczyć będzie tych wszystkich, którzy "zapragną" stać się Klubowiczami. Mianowicie mam na myśli:

- wpisowe, które obecnie wynosi 10 zł,

- opłata za zmianę statusu z sympatyka forum na klubowicza (dodatkowe 5 zł).

Wydaje mi się, że tę kwestię również należałoby w jakiś sposób wziąć pod rozwagę zwłaszcza, że jeśli składka członkowska oscylowałaby w granicach 50 złotych, to dodatkowy wydatek "na starcie" rzędu 15 złotych, który wprawdzie nie jest jakąś szczególnie wysoką kwotą jeśli chodzi o samą wartość pieniądza, niemniej jednak stanowi de facto 30% rocznej składki i zrobiłaby się z tego kwota prawie 70 złotych.

Opublikowano

IMHO wpisowe powinno zostać ale już co do zmiany statusu mam duże wątpliwości uważam, ze to już powinno być gratis.

Opublikowano
IMHO wpisowe powinno zostać ale już co do zmiany statusu mam duże wątpliwości uważam, ze to już powinno być gratis.

Ja bynajmniej Wojtku nie kwestionuję zasadności pobierania tzw. "opłat dodatkowych" ale na tyle dobrze mnie już poznałeś, że wiesz o tym, iż przykładam wagę do tego, aby sprawy "stawiać" jasno, celem unikania ewentualnych niedomówień i niepotrzebnych "zgrzytów" - stąd taka właśnie uwaga w moim poprzednim poście.

Tak na marginesie, zawsze mnie intrygowało, czym było spowodowane rozbicie opłat w taki właśnie sposób ;-)

Opublikowano

Przecież zmiana statusu powinna być automatyczna z chwilą wstąpienia do klubu i wpłynięciu składki na konto.Przynajmniej takie jest moje zdanie a pobieranie jeszcze za to opłaty to już przesada.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.