Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

80% do góry tylko w pierwszym roku, w następnym to już wzrost przy starym okresie składkowym około 20% a spadek rok do roku. Jak będzie w tym roku ... IMHO słabo ale może to ja sie mylę. Myślę sobie jednak raczej tak. Wchodze na Forum ( za darmo ) ... czytam, stukam ... każą mi płacić 80 zł raczej poczytam ... mam rzucić 40 czy 50 a niech im będzie ;). Oczywiście to moje zdanie ... przeca nie jestem Papieżem w kwestii wiary i mogę się mylić ;).

Opublikowano
Hari a po co dawać 40 dychy - jak mam to co chcę za darmo?

Masz bo masz a masz bo jesteś ale wcale nie jest powiedziane, że wszyscy mają i będą mieć ;) a może będą chcieli wejść.

Opublikowano
za 5 dych fala gąbek i 112 nas zaleje...

Możesz rozwinąć to stwierdzenie?

Czy w/g Ciebie klub, do którego należą 2 osoby mające baniaki po 1000l jest lepszy niż klub liczący 10 os. posiadające po 112l?

Czy w/g Ciebie osoba posiadająca 112l już jest Be i nie chcemy jej w klubie bo to nie akwarysta?

Opublikowano

Generalnie to metafora była, ale..

Wg mnie jest miedzy 112 a 1000 dużo litrów.

Nie trzeba być shelrockiem by znaleźć na naszym forum obsadę do 112…

są rzeczy ciekawsze niż obsada do ww. 112l akwarium oraz gąbki, a to dominuje na forum…

Opublikowano

Przepraszam że się wtrącę ale chciałem pogratulować klubowiczowi Zbigniewowi 1000l baniaka i żłobka (338l) o którym marzy 80% użytkowników wchodzących na to forum, bo może sobie pozwolić na max do 250l. Dzięki tego typu wypowiedziom napewno nie zwiększy się liczba klubowiczów! Myślałem że Klub i to forum jest po to by propagować biotop Malawi. Że niby gorsi są Ci co pytają i mają 112ki? Od czegoś chyba trzeba zacząć. No pierwszy raz powstrzymuję się na tym forum żeby kolegi nie obrazić. Wymiana baniaka na coraz większe jest jak narkotyk. Zawsze chcesz więcej. Proszę nie kpij z początkujących Akwarystów/Malawistów bo Oni (My) mogą "kochać" swoje ryby bardziej niż Ty swoje. Jeśli coś opacznie zrozumiałem to przepraszam. Po treści ostatnich postów wnoszę że nie tylko ja.

Opublikowano

Przepraszam, że zaśmiecam wątek, ale wtrącę coś od siebie.

Nie za bardzo widzę związek pomiędzy wysokością składki członkowskiej, jaką ktoś byłby w stanie zapłacić, od tego jakiej wielkości posiada akwarium. Trudno też z góry założyć, że osoba z mniejszym akwarium może okazać się mniej pożyteczna dla Klubu, od osoby, która posiada duże akwarium. Przynajmniej ja takiej zależności nie zaobserwowałem, ale może wynika to z tego, że mam stosunkowo krótki staż jako Klubowicz ;-)

Klub Malawi jest natomiast otwarty dla wszystkich zainteresowanych, którzy odczuwają potrzebę identyfikacji z określoną grupą osób, niezależnie od tego jakiej wielkości posiadają akwarium i czy w ogóle go posiadają.

Pisząc to jako szeregowy Klubowicz pozwolę sobie nadmienić, że osobiście „z otwartymi ramionami” powitam w Klubie każdego przystępującego do Klubu, a jedyną miarą oceny takiej osoby będzie jej wkład w sprawy klubowe.

pozdrawiam

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.