aquafan Opublikowano 3 Grudnia 2016 #61 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Michał Twoje membe deep bardzo podobne do saulosi coral, a ryby Mrbestia prędzej mi pasują do zwykłych saulosi bo są bardziej żółte niż pomarańczowe.Oto moje zdjęcia s.coral
Bezprym Opublikowano 3 Grudnia 2016 #62 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Michał Twoje membe deep bardzo podobne do saulosi coral, a ryby Mrbestia prędzej mi pasują do zwykłych saulosi bo są bardziej żółte niż pomarańczowe.Oto moje zdjęcia s.coral Saulosi powinien mieć pionowe pasy a u ciebie widać słabe poziome to chyba jeszcze hybryda z innym gatunkiem(johanni) a nie saulosi. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
aquafan Opublikowano 3 Grudnia 2016 #63 Opublikowano 3 Grudnia 2016 No prawdopodobnie krzyżówka z johanni. Niestety jak ryby są małe to ciężko poznać, a takich mixów teraz dużo w sprzedaży
Bezprym Opublikowano 3 Grudnia 2016 #64 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Tak to bywa jak okazyjnie się kupuje. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Paulstick Opublikowano 3 Grudnia 2016 #65 Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) 1 hour ago, michal_j said: Polit jest biały (a nie niebieski) i samice są brązowe/rdzawe Tutaj to selekcjonowany coral, który ma być podobny do md Pisalem "ten samiec", nie wspominalem samic. Ponizej fotki polita I saulosi coral...bez jaj, nie powiesz mi, ze ten samiec wyglada bardziej jak saulosi niz polit... Poza tym, szczegolnie na fotce z samicami zauwazylem sporo niebieskiego w swietle (spojrz na piasek). To by rowniez wplynelo na inny kolor ryb (samiec niebieskawy i samice bardziej pomaranczowe). Moze byc jedynie zludzenie oczywiscie. Edytowane 3 Grudnia 2016 przez Paulstick
michal_j Opublikowano 3 Grudnia 2016 #66 Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) ... Edytowane 18 Listopada 2018 przez xxx
Bezprym Opublikowano 3 Grudnia 2016 #67 Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) To miałeś naprawdę pecha.tylko że ja to do aquafana pisałem. Chciałem ryby w Gdańsku zamawiać całe szczęście, że tego nie zrobiłem. Właśnie ten problem z dostaniem czystego Saulosi, zniechęciłmnie mnie do tego gatunku. Edytowane 3 Grudnia 2016 przez Bezprym
Paulstick Opublikowano 3 Grudnia 2016 #68 Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) 7 godzin temu, Bezprym napisał: To miałeś naprawdę pecha.tylko że ja to do aquafana pisałem. Chciałem ryby w Gdańsku zamawiać całe szczęście, że tego nie zrobiłem. Właśnie ten problem z dostaniem czystego Saulosi, zniechęciłmnie mnie do tego gatunku. Bezprym ja mam piekna grupe czystych saulosi 2+10 (cichlidenstadl + wlasna hodowla) na sprzedaz od ponad miesiaca i tutaj w Anglii zero zainteresowania :(. Yellowki za to nawet kiepskie by sie sprzedaly..... Edytowane 3 Grudnia 2016 przez tom77 Myślę, że tą hodowlę miałeś na myśli
Bezprym Opublikowano 3 Grudnia 2016 #69 Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) A widzisz a tu towar poszukiwany. Szkoda że się latem nie zgadaliśmy. Daj ogłoszenie w dziale Giełda na pewno sprzedasz. Edytowane 3 Grudnia 2016 przez Bezprym
Paulstick Opublikowano 3 Grudnia 2016 #70 Opublikowano 3 Grudnia 2016 6 minutes ago, Bezprym said: A widzisz a tu towar podzukiwany. Szkoda że się latem nie zgadaliśmy. Daj ogłoszenie w dziale Giełda na pewno sprzedasz. Dalem....prawie miesiac temu hehe, na angielskich stronach rowniez oczywiscie. Z Finlandii bylo nawet zainteresowanie, z UK zero. W Polsce jest szalenstwo na Saulosi, tutaj maja je gleboko w ....dobra koniec O.T. bo pogonia...
Rekomendowane odpowiedzi