MALAWIAN Opublikowano 20 Marca 2013 #41 Opublikowano 20 Marca 2013 Na pewno Msobo , Membe młode są "bladsze"...
Ptoszek Opublikowano 12 Sierpnia 2016 #42 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Będę za 2 tygodnie w domu na urlopie to zamieszczę moje membe deep, samczyk ładnie mi się wybarwił z tego co żona mówi, i włączył mu się straszny agresor. Przegania rybki które zbliżą się do jego "skrytki"
Mrbestia Opublikowano 2 Grudnia 2016 #43 Opublikowano 2 Grudnia 2016 odkopie troche temat jestem posiadaczem membe deep i chcialbym sie dowiedziec o blizsze informacje na temat tego pysia........ wszedzie gdzie nie szukalem info na forum to byla dyskusja ze to saulosi coral albo jakis inny wynalazek pysie plywaja u mnie od 2 dni
Mortis Opublikowano 2 Grudnia 2016 #44 Opublikowano 2 Grudnia 2016 6 minut temu, Mrbestia napisał: odkopie troche temat jestem posiadaczem membe deep i chcialbym sie dowiedziec o blizsze informacje na temat tego pysia........ wszedzie gdzie nie szukalem info na forum to byla dyskusja ze to saulosi coral albo jakis inny wynalazek pysie plywaja u mnie od 2 dni http://www.onzemalawicichliden.eu/Bestanden vissendatabase eng/Metriaclima membe deep Membe Point eng.html Jak widzisz po linku nie jest to wynalazek. Główną kwestią jest to ,że pseudo hodowcy mogą łączyć samice Membe z samcami Msobo czy Saulosi. Wpływ na to mają bardzo duże podobieństwa samic wymienionych przeze mnie ryb i wychodzą słabej jakości mieszańce. Do podobnych sytuacji dochodziło przy krzyżowaniu Saulosi.
Mrbestia Opublikowano 2 Grudnia 2016 #45 Opublikowano 2 Grudnia 2016 ja mam pysie z ikoli wiec raczej jestem spokojny ...... interesuje mnie kwestia wybarwiania i zachowan w akwa
Merlot Opublikowano 2 Grudnia 2016 #46 Opublikowano 2 Grudnia 2016 14 minut temu, Mrbestia napisał: ja mam pysie z ikoli wiec raczej jestem spokojny ...... interesuje mnie kwestia wybarwiania i zachowan w akwa Widzisz mi ostatnio w Ikoli sprzedawca powiedział, że dostają ryby od hodowcy, którego można złapać też na giełdzie. Szkoda bo Ikola kiedyś miała swoją hodowele, no chyba że sprzedawca wymyślił tą historię na szybko :-)
Mrbestia Opublikowano 2 Grudnia 2016 #47 Opublikowano 2 Grudnia 2016 tu jestem pewny bo widzialem jak przyjechala dostawa ryb z ikoli i 2 gosci od nich rozkladalo po znbiiornikach i raczej tego byli pewni
Merlot Opublikowano 2 Grudnia 2016 #48 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ja też uważa Ikole za jeden z najlepszych sklepów we Wrocławiu, jednak szkoda, że już nie prowadzą (chyba że się dobrze kryją :-) ) własnej hodowli :-)
michal_j Opublikowano 3 Grudnia 2016 #49 Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) ... Edytowane 18 Listopada 2018 przez xxx
Rekomendowane odpowiedzi