Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 lata później...
Opublikowano

Będę za 2 tygodnie w domu na urlopie to zamieszczę moje membe deep, samczyk ładnie mi się wybarwił z tego co żona mówi, i włączył mu się straszny agresor. Przegania rybki które zbliżą się do jego "skrytki"

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

odkopie troche temat jestem posiadaczem membe deep i chcialbym sie dowiedziec o blizsze informacje na temat tego pysia........ wszedzie gdzie nie szukalem info na forum to byla dyskusja ze to saulosi coral albo jakis inny wynalazek 

pysie plywaja u mnie od 2 dni

Opublikowano
6 minut temu, Mrbestia napisał:

odkopie troche temat jestem posiadaczem membe deep i chcialbym sie dowiedziec o blizsze informacje na temat tego pysia........ wszedzie gdzie nie szukalem info na forum to byla dyskusja ze to saulosi coral albo jakis inny wynalazek 

pysie plywaja u mnie od 2 dni

http://www.onzemalawicichliden.eu/Bestanden vissendatabase eng/Metriaclima membe deep Membe Point eng.html

Jak widzisz po linku nie jest to wynalazek.

Główną kwestią jest to ,że pseudo hodowcy mogą łączyć samice Membe z samcami Msobo czy Saulosi. Wpływ na to mają bardzo duże podobieństwa samic wymienionych przeze mnie ryb i wychodzą słabej jakości mieszańce. Do podobnych sytuacji dochodziło przy krzyżowaniu Saulosi.

Opublikowano
14 minut temu, Mrbestia napisał:

ja mam pysie z ikoli wiec raczej jestem spokojny ...... interesuje mnie kwestia wybarwiania i zachowan w akwa 

Widzisz mi ostatnio w Ikoli sprzedawca powiedział, że dostają ryby od hodowcy, którego można złapać też na giełdzie.

Szkoda bo Ikola kiedyś miała swoją hodowele, no chyba że sprzedawca wymyślił tą historię na szybko :-)

Opublikowano

Ja też uważa Ikole za jeden z najlepszych sklepów we Wrocławiu, jednak szkoda, że już nie prowadzą (chyba że się dobrze kryją :-) ) własnej hodowli :-)