Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolego shrimper nie rozsmieszaj mnie w 112l nie da sie sie trzymac zadnego pyszczaka

Oczywiście chodzi o dorosłego pyszczaka ;) Jednak 112l sprawdza się idealnie dla narybku jako kotnik, nic po za tym ;)

Pozdr.

Opublikowano

Kolego Shrimper ja akurat czytać potrafię, co więcej mogę Ci powiedzieć potrafię zrozumieć co czytam i wyciągać wnioski.Jeżeli piszesz,że 3 samce mają swoje rewiry w 80 cm, nie wierze.Jest to po prostu przerybienie,sam jak robiłem przemeblowanie w akwarium musiałem ryby przełożyć na 1 miesiąc do 112. Pysi było 15, 2razy było tarło, woda była idealna, tylko co z tego. W moim akwarium 120x50x50 2 samce saulosi podzieliły sobie baniak na pół.Mimo,że uważam je za "cipowate".Teraz właśnie eksperymentuje, czy da się hodować saulosi w 112l.Powiem tak, da się tak jak i crabro jak pisali koledzy, ale ja bym nie trzymał pyszczaków w 112l.

Ps.Przemyśl jeszcze raz co piszesz.

Pozdrawiam.

Opublikowano

jako kotnik tak ale uważam z własnego doświadczenia że nawet saulosi bym to takiego baniaka nie wpuścił a dlatego że jedna samica żyła by za rurką od filtra,druga za grzałka a trzecią by samiec zajezdził