Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tamto to jest 200l - 100cm szerokie, 50 wysokie z pokrywą Wromaka (chyba). Jest do niego jakiś filtr fluvala ale sprzed kilku dobrych lat...

Te pokrywy mnie wkurzają bo też mam taką w swoim - za każdym razem jak coś się robi trzeba ją podnosić i leje się skroplona woda wszędzie.

Chciałbym jakieś uchylne.

Do tego profilowanego pewnie byłby problem z dokupieniem szafki itd.

Juwel jest ładny, dizajnerski. Może bym sprzedał te dwa zestawy i zmontował jeden porządny...

200.jpg

Ps. To akwarium ma szerokość ścianek 30cm.. to w sumie tyle co moje a tylko profil jest troche większy - chyba nie ma sensu.

Opublikowano

Nie ma sensu kombinować z tym akwa bo z tego co napisałeś to netto wody będzie +/- 130l czyli niewiele większe. I jeśli zdecydujesz się na juwela rio180 to zyskasz wcale niewiele tych litrów a kase wydasz ogromną, na twoim miejscu jeśli miałbym inwestować to przynajmniej 240ke.

Opublikowano

Teraz pokażę Wam mój kącik w którym mam akwarium.

Teraz jest 80cm, 100cm wejdzie ale 120cm będzie problem - akwarium sięgnie po samą komodę i raczej ta opcja odpada...

Więc albo zostawiam 112 albo 180 - i teraz pytanie czy to ma sens :)

112.jpg

Ta 112 jak kupowałem to mierzyłem i pasuje to idealnie...

Opublikowano

też tak myślałem ale komoda jest z ikei i bałbym się tam 300kg postawić...

Kiedyś opcja wywalenia komody = akwa 300l :) ale narazie też muszę mieć w domu miejsce na moje duperele...

--

chyba to 112 jest optymalnym rozwiązaniem.

Opublikowano

Nie bardzo bo tam jest kolejny regał i później TV :)

No nic - jutro wyławiam rybki i akwa zostanie puste.

Jeśli się sprzeda w kilka dni to sprzedam jeśli nie to zostaje.

Nawet dobrze się składa bo w sobotę wyjeżdżam na tydzień i nie będę miał problemu z karmieniem rybek a przez ten tydzień woda się może ustabilizuje do wpuszczenia nowej obsady.

Co do komody to ona jest na 6 małych nóżkach i to nie będzie - sam ją skręcałem i wiem że bym się nie odważył :) nie spał bym spokojnie ani jednej nocy...

Opublikowano

Okej! Ale szafki pod akwaria dostępne w inetrnecie są z płyty 18 cm i typu >>poskładaj sobie sam<< więc jak takową zamówisz to też będziesz musiał ją sam poskręcać.

Opublikowano

OK - jeśli sprzedam to moje to kupuje JUWELA 180.

Jeśli nie to zostawiam narazie 112 - bo nie mam co z tym zrobić.

Dobiorę jakąś fajną obsadę i będzie ok.