krzywy Opublikowano 8 Marca 2013 Autor #11 Opublikowano 8 Marca 2013 ok postaram sie za jakis czas opisac w tym temacie sytuacje w moim akwarium, moze komus to sie kiedys przyda.. dziekuje za pomoc!
gregor Opublikowano 9 Marca 2013 #12 Opublikowano 9 Marca 2013 Jeśli ryba nie je to IMHO zrobiłbym kurację metronidazolem Kolega ma świeże akwa,więc trzeba najpierw zmierzyć parametry N02,N03,nim zacznie leczyć. Parametry były badane niestety paskami. Dlatego napisałem. Cytat: Zamieszczone przez eljot12 Zobacz posta I zainwestuj w testy kropelkowe. Wiem eljot,chciałem tylko koledze przypomnieć,że to ważne;)
eljot Opublikowano 9 Marca 2013 #13 Opublikowano 9 Marca 2013 Kolega ma świeże akwa,więc trzeba najpierw zmierzyć parametry N02,N03,nim zacznie leczyć. . Parametry wody: NO2- 0, NO3- 10, Gh- 18, KH- 10, PH- ok. 8, Cl2- ok. 0,5, temp. ok. 26 C., . Parametry były badane niestety paskami. Dlatego napisałem. I zainwestuj w testy kropelkowe.
krzywy Opublikowano 9 Marca 2013 Autor #14 Opublikowano 9 Marca 2013 ryba niestety padla, na tyg kupuje testy + filtr hanza
Renton Opublikowano 11 Marca 2013 #15 Opublikowano 11 Marca 2013 Miałem podobną akcję, ale ryba była osowiała już od pierwszego do ostatniego czyli 3 dnia swojego żywota. Kupiłem 10 małych saulosi, a facet w zoologu powiedział "dobra to jeszcze jednego dorzucę gratis". Gratis sratis.
krzywy Opublikowano 15 Marca 2013 Autor #16 Opublikowano 15 Marca 2013 Po zalozeniu filtra hanza 302 pozostale pyszczaki przestaly sie ocierac co wczesniej wystepowalo. Powinno byc juz lepiej.
Rekomendowane odpowiedzi